Betegség

Vallomás: "Heteken keresztül homályos volt a látásom, a diagnózis szerint egy ketyegő bomba van a fejemben"

K.B.

Létrehozva: 2024.10.01.

A 41 éves édesanya fejében halálos betegséget fedeztek fel.

A 41 éves Emma Hollick nehéz éveken van túl. Az édesanya 2022 februárjában egyik napról a másikra kezdte rosszul érezni magát, és egyre inkább homályossá vált a látása. Heteken keresztül egyre jobban romlott az állapota, ezért bejelentkezett a háziorvosához. Az orvosa kezdetben azonban nem vette komolyan a panaszait, ezért egyre több érthetetlen tünet támadta meg a nő szervezetét, ahogy telt múlt az idő. A bal arca szinte lebénult, később pedig folyamatosan fájt a feje. Mire a háziorvosa végre komolyan vette a problémáit, addigra már alig látott, és szörnyű fájdalmak gyötörték. A diagnózisa végül lesújtó volt: kiderült, hogy 7 darab daganata támadta meg az agyát, és a feje olyan "mint egy időzített bomba".

kórház, orvos, operáció, műtét, beavatkozás
Az édesanya egyik daganatát el kellett távolítani az agyából /Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A Mirror számolt be Emma tapasztalatairól. Mint írták a hölgyet nagy nehezen elküldte a háziorvosa MRI-vizsgálatra, ahol kiderült, hogy Emmának agydaganata van. Egy hónappal később már a műtőasztalon feküdt, ahol eltávolították az egyik daganatot. Mint kiderült, azért romlott egyre jobban a látásra, mert az egyik tumor nyomta a látóidegeit.

A tüneteim az egyik szemem világának elvesztésével kezdődtek. Aztán minden fokozatosan egyre rosszabb lett. Azt vettem észre, hogy az arcom baloldala a szemöldökömtől az államig lebénult. Emellett erősen fájt a fejem, és nagyon fáradt voltam az éjszakai műszakjaimban a benzinkúton. Kezdetben a háziorvosom nem aggódott túlságosan, végül május 31-én jutottam el MRI-re. Később június 8-án hívtak fel a lesújtó diagnózissal, éppen kocsiban ültem a két gyerekemmel, akik szintén végig hallgatták a vizsgálat eredményét. Ezután együtt zokogtunk

- árulta el az édesanya. Szerencsére a műtétje sikeres volt, így visszakaphatta a látását, és az életét is egyelőre. Most évente neurológiai vizsgálatokra kell járnia, de tünetmentessé vált, csupán fáradékonyabb, mint korábban. A maradék 6 daganatot most folyamatosan felügyelik, hogy időben észrevegyék, hogy ha problémát okoznának. 

Minden évben felülvizsgálnak, hogy történik-e növekedés. Hosszútávon ez a várakozás tönkretesz mentálisan. Kimerítő aggódni mindig, hogy a daganatok megnőttek-e, vagy szükség van-e további kezelésekre

 - zárta sorait a kétségbeesett nő.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek