Örömhír

Van ok az örömre, eddig tarthat ki a vénasszonyok nyara idén

Z. H.

Létrehozva: 2024.10.15. 18:30

Bár a hidegfront még érezteti hatását, egy markáns anticiklon hatására visszatér hazánkba a kellemes idő. A jelenlegi prognózis szerint akár november első pár napjáig is kitarthat a vénasszonyok nyara.

Bár a hajnalok már elég csípősek, így legalább éjszakára érdemes lehet befűteni, az elkövetkezendő időszakban kedvező változás előtt áll időjárásunk. Egy markáns anticiklon hatására ugyanis visszatér hazánkba a vénasszonyok nyara, sok napsütéssel és napközben 15-18 fokos csúcshőmérsékletekkel.

Karnok Csaba
Vénasszonyok nyara
Beköszönt újra a vénasszonyok nyara, így akár bringázni is lehet Fotó: Karnok Csaba

Így október közepén járva sokan már visszasírják a forró nyári napokat, amikor önfeledten lehetett pancsolni a Balatonban, vagy éppen a Tisza-tóban. Bár a nyárnak már vége, a jelek szerint a szabadtéri programokról, kirándulásokról, bicajozásról nem kell lemondanunk, hiszen nagyon kellemes, pulcsis és kiskabátos időt hoznak az elkövetkezendő napok, sőt hetek.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökig melegszik az idő, így október 17-én már 18 fokot is mérhetünk, majd egy picit megtorpan a felmelegedés, ám fázni nem fogunk. A hétvégén 15 fok körül alakul majd a nappali maximum és sokat látjuk majd a napot is, így kiváló lehet az idő egy hosszabb sétára, vagy túrára is, akár a hegyekbe. Ha egy kicsit távolabb nézünk, azt láthatjuk, hogy a hónap végéig nagyjából állandósul ez az időjárás, sőt a jövő hét közepére ismét 18 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Az idokep.hu számításai szerint november első napjaiban is még 12-15 fokos maximumokra számíthatunk és nagyjából november 10. körül csökken 9-10 fokra a napi csúcshőmérséklet, ami még kiváló hőmérséklet lehet az ősz utolsó hónapjában.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek