Van főnök, akinél szóba se jöhet az a jelentkező, aki ezen a teszten nem megy át.
Lapunk több soron beszámolt már olyan lehetetlennek tűnő, vagy éppen apró, de a helyzeten túlmutató kihívásokat, amelyekkel a vezetők próbára teszik a munkára jelentkezőket, hogy kiderüljön a számukra, hogy a jelöltek közül ki a legmegfelelőbb a pozícióra. Ilyen például a "kávés teszt", amely feltűnés nélkül árul el sokat egy-egy emberről. Néha ugyanis a sok hasonszőrű jelentkező között nem a tudásbeli különbség, hanem a személyiség dönt csak. Ezt vizsgálja a "só és bors teszt" is, melyet itt mutatunk be.
A Reddit-felhasználók a kávés teszten felbuzdulva osztották meg saját tapasztalataikat arról, hogy milyen dilemma elé állították őket az állásinterjúik során. Valaki elárulta: a főnöke a "só és bors teszt" alapján választott mindig – szúrta ki a Unilad.
Egy cég, ahol korábban dolgoztam, egész napos interjút készített az emberekkel, és ennek egyik pontja egy ebédinterjú volt. A jelentkezőknek mindig el kellett menniük ebédelni az igazgatóval, ezután a főnököm nézte, hogy a személy kipróbálja-e az ételt először, és utána fűszerezi-e be, vagy azonnal a sóért vagy a borsért nyúl, anélkül, hogy tudná, milyen ízű az étel az étteremben. Ha nem próbálta ki először az ételt, akkor nem vették fel.
A Reddit-felhasználó ezt azzal magyarázta, hogy szerinte a főnöke nem a megszokott és unalmas munkásokat kedveli, akik a régi bevált módszerekkel dolgoznak mindig és ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez, hanem akik mernek új ízeket megkóstolni, és csak azután ízesíteni máshogy, ha esetleg nem ízlik neki.