Özvegye nem tér rendre azon, hogyan történhetett meg ez a kegyetlenség.
Ételmérgezésben életét vesztette egy brit édesapa, aki a Kanári-szigeteken történő nyaralása során szalmonellamérgezést kapott, miután langyos carbonarát evett egy négy csillagos hotelben. Az elhunyt Leslie Green és felesége, Julie a születésnapjukat ünnepelték a nyaraláson. Az események azonban nem úgy alakultak, ahogy azt eltervezték, miután megérkezésüket követően 8 nappal Leslie-nek olyan súlyos hasmenése volt, hogy kiszáradt. Végül egy helyi klinikára küldték infúziós kezelésre.
Ott diagnosztizálták a mérgezést, ami miatt leálltak a veséi, tüdőgyulladást kapott. Mesterséges kómába helyezték, ám az sem hatott, ami miatt felesége két héttel később meghozta azt a nehéz döntést, hogy kapcsolják le 70 éves férjét a lélegeztetőgépekről.
A tragédia miatt 35 éves lányuk, Becci azonnal Spanyolországba utazott, hogy támogassa édesanyját és elbúcsúzzon az édesapjától. Másik gyermekük, a 38 éves Sarah azonban egészségügyi állapota miatt nem tehette ezt meg. Julie férje halálát követően rögtön aggodalmát fejezte ki a hely élelmiszerbiztonsága miatt. Úgy véli, elhunyt hitvese halálát ugyanis a carbonara szósz és a nem megfelelően sütött csirke okozta, amellett, hogy szerinte a személyzet feltűnően kevesen mos kezet, és hogy újra felhasználják a korábban már felszolgált ételeket.
Én még szerencsésnek mondhatom magam, hogy felépültem, habár én nem voltam olyan rossz állapotban, mint Leslie. Borzalmas volt őt a kórházi ágyban látni. Annyira törékeny volt és én semmit nem tudtam lenni érte. Elbúcsúzni tőle és látni, ahogy elszáll belőle az élet...szerintem sosem tudok túllépni majd rajta
- emlékezett vissza a gyászoló özvegy, aki nem tudja felfogni, hogyan végződhetett ilyen tragikusan a nyaralásuk.
A legkevesebb, amit érdemlek, azok a válaszok
- közölte a nő, kiemelve, ügyvédet fogadott az ügy megoldásáért. Nyomozást indítottak a szállásadó ellen, írja a Mirror.