Szép kort élt meg. A Nutella névre hallgató mogyorókrémet elsősorban neki köszönhetjük.
A Ferrero vegyésze, Francesco Rivella Valentin-napon hunyt el 97 évesen. A Nutella atyjaként emlegetett Rivella hozzájárult a világ leghíresebb és legkedveltebb mogyorókrémének megalkotásához.
A férfi az olaszországi Barbarescóban született, és 1952-ben kezdett el dolgozni a Ferrerónál, még mielőtt az multinacionális nagyhatalommá vált volna az édességiparban. Miután 25 évesen, a Torinói Egyetemen végzett kémia szakon, a cég kémiai részlegén kezdett dolgozni, ahol a márka legikonikusabb édességei születtek. Tagja volt annak a csapatnak, amely a nyersanyagok tanulmányozásáért volt felelős az új termékek kifejlesztése érdekében. Összekeverték, finomították és megkóstolták az összetevőket a tökéletes ízek megtalálása érdekében.
Hosszú pályafutása során Rivella a gigantikus vállalaton belül vezető beosztásba került, és Michele Ferrero jobbkezének tekintették - írja a The Sun.
Nyugdíjba vonulása után Albában élt, ahol a gyümölcstermesztésnek és egy régi labdajátéknak, a pallapugnónak szentelte idejét. Temetésére ma kerül sor Albában, ahol élt, és Barbarescóban helyezik örök nyugalomra.