Ez a trükk hat hónapig frissen tarthatja a banánt.
Számos módja van annak, hogy tároljuk kedvenc gyümölcsünket, amivel hosszabb távon pénzt spórolhatunk meg, ahelyett, hogy kidobnánk és újat kellene vennünk helyette.
A banán egy olyan táplálkozási erő, amely hozzájárul a hangulatunk javításához és erősítheti a szívünket. Azonban ezek az áruházakban vásárolt élelmiszerek még azelőtt meg tudnak romolni, hogy egyáltalán meg tudtuk volna kóstolni őket.
Van azonban egy trükk, ami garantálja, a több havi frissen tartást, amivel elkerülhető az újabb kör a zöldségeshez akár.
A Daily Basis Hacks csapata YouTube-on osztotta meg milyen módszerek vannak a a banán élettartamának növeléséhez. Fontos megjegyezni, hogy a zöld banánok még nem teljesen érettek, a sárga banánok éppen megfelelőek, a barna banánok pedig már túl vannak a virágzáson - írja a Mirror.
Az időzítés tehát kulcsfontosságú ahhoz, hogy a gyümölcsöt a legjobb formájában élvezhessük.
Szakértők azt javasolják, hogy vásárlás után válasszuk le a fürtről a banánokat és a letört szárat fóliával fedjük le, hogy ne érintkezhessen levegővel, majd rakjuk el a hűtőbe, így akár egy hétig is frissen tarthatjuk.
Viszont, ha azt akarjuk, hogy akár fél évig élvezhessük újonnan vásárolt banánunk frissességét, mindössze annyit kell tennünk, hogy lehúzzuk a héját, majd átlósan felszeleteljük a banánt magát. Ezekután egy élelmiszer tárolására alkalmas tasakba kell beletennünk és lefagyasztanunk.
Így akár fél évig is frissen marad és számos recepthez vagy turmixhoz fel tudjuk használni. A banán nem csak ízletes, hanem tele van káliummal, a BBC Good Food szerint az Egyesült Királyság kedvenc gyümölcse, mindenki azt eszi. Remek nassolni való, mivel a jóllakottság érzését keltik puffadás nélkül. Ezek mellett támogatják a bélrendszert és csökkentik a koleszterinszintet.