Egy szakértő közölte, annyi cukor van benne, hogy enélkül fogyaszthatatlan lenne.
Sokak számára nincs is jobb érzés , mint belekortyolni egy frissen nyitott, hideg, dobozos Coca-Colába. Most azonban kiderült, a szénsavas ital olyan szinten tartalmaz hatalmas mennyiségű cukrot, hogy valójában az embernek azonnal hánynia kellene tőle. Ez pedig csupán azért nem történik meg, mert kémiai anyagokkal egyensúlyozzák azt, hogy a folyadék a szervezetben maradhasson. Ezt pedig nem más árulta el, mint Niraj Naik szakértő.
A Coca-Cola intenzív édessége a rendkívül magas cukortalma miatt azonnal hányást kellene okozzon az embernél. Ezt azonban foszforsavval nagyjából kiiktatják, ezért iható egyáltalán az ital. Ez a sav azonban nagyjából 10 percen belül megtámadja a fogzománcot, bomlasztani kezdi azt, továbbá az olyan mesterséges édesítőszerek, mint az aszpartám a szervezetet veszik célba. Ezzel pedig a diétás verziókkal azt érik el, hogy fogyasztás után 20 perccel megnövekszik az inzulinszint, ami által a máj a cukrot zsírrá alakítja át
- kezdi részletezésében hozzátéve, 40 perccel később már ott tart a test, hogy feldolgozta az összes, colában lévő koffeint, ami által a pupilla kitágul és megnövekszik a vérnyomás. Ezzel pedig azt éri el, hogy blokkolja közben az adenozin receptorokat az agyban, amelyek a fáradtság megelőzéséért felelnek.
És végül de nem utolsó sorban: a dopamint, vagyis a boldogsághormonszintet is komolyan befolyásolja. Mint fogalmazott, a Coca-Cola olyan szinten stimulálja az agyat, hogy olyan hatással van ránk, mintha heroint fogyasztottunk volna, ezért képes függőséget okozni:
Ez készteti az embert arra, hogy igyon gyorsan mégegyet az első elfogyasztása után. A dopamin megnövekedése ráadásul kívánóssággal is jár, ám amint csökken, megszűnik a cukor hatása, az ember irritálttá és fáradtá válik
- jelentette ki hozzátéve, hogy a cukor mellett természetesen a feldolgozott só és a koffein is nagyon káros sokak kedvenc üdítőjében, írja a Mirror.