Vannak ízek és illatok, amelyek emlékeket ébresztenek bennünk – ilyen a frissen sült hús vagy egy ínycsiklandó sütemény, amelyet a nagymama készít a legfinomabban.
Öt kiadós főételt gyűjtött össze a Fanny magazin, ezek a receptek ebédként és vacsoraként is remekül megállják a helyüket! Azt is elárulhatjuk, hogy nosztalgikus ízélményben lesz részed!
Elkészítési idő: 2 óra + pihentetés
Hozzávalók 4 adaghoz
A páchoz:
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál majoránna
1 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál füstölt pirospaprika(vagy sima pirospaprika)
2 teáskanál mustár
1,5 dl olívaolaj
A húshoz:
1,2 kg sertéskaraj
só
bors
A töltelékhez:
30 dkg sajt
20 dkg szeletelt sonka
10 dkg póréhagyma
2 kaliforniai paprika
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 karalábé
só
A töltelékhez:
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
friss petrezselyemzöld
25 dkg darált pulyka
20 dkg főtt rizs
1 tojás
bors
1 tk. fűszerpaprika
Hozzávalók:
1 konyhakész csirke
só
A töltelékhez:
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 vöröshagyma
20 dkg gomba
1 tojás
1 zsemle
só
őrölt bors
fél csokor petrezselyemzöld
Fanny tipp: A töltelékhez keverhetünk egy kockákra vágott főtt tojást. Ha marad a töltelékből, a csirke bőre alá is tehetünk belőle.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 ek. zsír
1 vöröshagyma
1 csipet só
1 csipet bors
80 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor (opcionális)
2 paprika
1 ek. pirospaprika
1 paradicsom
1 dl tejszín
1 ek. tejföl
Elkészítési idő: 3, 5 óra
A húshoz:
80 dkg hátszín
1ek. zsír
A mártáshoz:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
1 narancs
1 citrom
1 alma
8 szem szemes bors
3 szem borókabogyó
2 ek. kristálycukor
2 babérlevél
só
bors
1 ek. kakukkfű
1.5dl száraz fehérbor
1dl tejszín
2 ek. tejföl
1 tk. mustár
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
Fanny tipp: Készíthetjük sertés- vagy csirkehúsból is; vagy vadhúsból, nyúlhúsból, ha igazán finomat szeretnénk.