Tragédia

Pár nap alatt megromlott a tészta: 20 éves fiú halt bele

B. V.

Létrehozva: 2025.03.28.

A felfoghatatlan halálesetet egy öt napja készített paradicsomos tészta okozta.

A 20 éves AJ tragikus halálát nem más okozta, mint egy öt nappal a tragédia előtt készített paradicsomos tészta. A fiatal egyetemista ugyanis olyan spagettit fogyasztott, ami már egy ideje szobahőmérséketen volt és nem a hűtőben. Mikróba tette, megette majd elindult spotolni ám fél órával később annyira rosszul lett, hogy hazament. A belga egyetemista ezt követően azonnal fejfájással, hányingerrel, hasmenéssel, hányással és alhasi fájdalmakkal küzdött majd végül 10 órával később álmában életét is vesztette.

tészta, étel, paradicsomos tészta
Paradicsomos tészta okozta a halálát. Fotó: pexels

Az autopszia végül kimutatta, AJ bélgyulladásban vesztette életét, amit egy ételmérgezést okozó fertőzés, a bacillicus cereus okozott. 

AJ egy fiatal, 20 éves férfi volt. Mint sokat, ő is szerette a tésztaételeket, amelyek egy-két nap után is nyugdtan fogyaszthatóak. Fontos azonban odafigyelni rá, hogy nem szabad, hogy pár óránál többet szobahőmérsékleten legyen

 - közölte Dr. Bernand kiemelve, ha egy ételnek fura szaga van, akkor biztos, hogy már romlott. Hozzátette, az AJ-nél tapasztalt rendívül súlyos helyzet egyáltalán nem tipikus. Annak érdekében azonban, főleg, hogy a diákok és a fiatalok elkerüljék a hasonló tragédiákat, megosztott pár tippet arról, hogyan kell helyesen tárolni az ételeket, írja a Mirror.

Fontos, hogy maximum két órával az elkészítés, étkezés után hűtőbe tegyük őket. A friss szárnyasokat, halakat, húsokat két napon belül vagy el kell fogyasztani vagy lefagyasztani. A bárány, marha, sertés esetében ez 3-5 nap is lehet.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek