A felfoghatatlan halálesetet egy öt napja készített paradicsomos tészta okozta.
A 20 éves AJ tragikus halálát nem más okozta, mint egy öt nappal a tragédia előtt készített paradicsomos tészta. A fiatal egyetemista ugyanis olyan spagettit fogyasztott, ami már egy ideje szobahőmérséketen volt és nem a hűtőben. Mikróba tette, megette majd elindult spotolni ám fél órával később annyira rosszul lett, hogy hazament. A belga egyetemista ezt követően azonnal fejfájással, hányingerrel, hasmenéssel, hányással és alhasi fájdalmakkal küzdött majd végül 10 órával később álmában életét is vesztette.
Az autopszia végül kimutatta, AJ bélgyulladásban vesztette életét, amit egy ételmérgezést okozó fertőzés, a bacillicus cereus okozott.
AJ egy fiatal, 20 éves férfi volt. Mint sokat, ő is szerette a tésztaételeket, amelyek egy-két nap után is nyugdtan fogyaszthatóak. Fontos azonban odafigyelni rá, hogy nem szabad, hogy pár óránál többet szobahőmérsékleten legyen
- közölte Dr. Bernand kiemelve, ha egy ételnek fura szaga van, akkor biztos, hogy már romlott. Hozzátette, az AJ-nél tapasztalt rendívül súlyos helyzet egyáltalán nem tipikus. Annak érdekében azonban, főleg, hogy a diákok és a fiatalok elkerüljék a hasonló tragédiákat, megosztott pár tippet arról, hogyan kell helyesen tárolni az ételeket, írja a Mirror.
Fontos, hogy maximum két órával az elkészítés, étkezés után hűtőbe tegyük őket. A friss szárnyasokat, halakat, húsokat két napon belül vagy el kell fogyasztani vagy lefagyasztani. A bárány, marha, sertés esetében ez 3-5 nap is lehet.