Van, amikor hiába tartja be pontosan a receptben leírtakat, mégis elkeserítő a végeredmény. Lehet, hogy nem önben, hanem a hozzávalók frissességében volt a hiba.
Forrás: Pexels.com
Liszt, tojás, sütőpor – csupa olyasmi, ami a legtöbb háztartásban szinte rendszeresen fellelhető. De vajon minden esetben érdemes beletenni a készülő desszertbe, vagy van, amikor már túl sokáig állt a kamrában?
Így ellenőrizheti le, hogy még nyugodtan felhasználhatja-e, vagy jobb, ha nem kockáztat vele.
Sütőpor: ha el nem is romlik, a hatékonysága csökkenhet. Egy késhegynyit keverjen össze egy csepp forró vízzel, ha pezseg, akkor nyugodtan felhasználhatja.
Tojás: megmosva egy nagy pohár, kevés sóval elkevert vízbe tegye. Ha a víz tetején lebeg, akkor már akár több hetes is lehet, ne kísérletezzen vele. Amennyiben lesüllyed az aljára, vagy az oldalán fekszik, akkor viszont friss, és piskótába, sőt, krémekbe is nyugodtan mehet.
Határeset, ha a víz alján kicsit átlósan (félig álló helyzetben) helyezkedik el, ilyenkor piskótába már inkább ne kerüljön.
Liszt: egyszerűen szagoljon bele, és nézze meg az állagát. Ha dohos, vagy savanykás, avas szagot érez, netán még apró rögökbe is összeáll, inkább vegyen helyette újat.