Az aszalt szilvában is megvan, ami a friss gyümölcsben, ám mivel nagyon magas a cukortartalma, diétázóknak nem ajánlott.
Forrás: istock
A zamatos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, vitaminokban (C-, A-, K-vitamin), ásványi anyagokban (magnézium, kálium, vas, fluorid) viszont gazdag. Gyógyhatásai: erősíti immunrendszerünket, vízhajtó, tisztítja a vért, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin-szintet, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.
Magas rosttartalma és a héjában lévő cellulóz megmozgatja a beleket, hashajtó, kiváló székrekedés ellen. Megköti a felesleges zsírokat, ezért a fogyni vágyóknak is ajánlott. Fáradtságűző, regeneráló, frissítő. Támogatja az idegrendszer működését, nyugtató hatású, segíti az agy anyagcseréjét, a gondolkodást, a tanulást, a memória működését. Lassítja az öregedést.