Próbálják ki, nem létezik, hogy ne működjön.
Forrás: Facebook
A receptek nagy része kezdődik azzal, hogy „végy egy fej vöröshagymát”, legyen szó bármely nemzet konyhájáról, és mindenkivel előfordult már az a teljesen átlagos baleset, hogy a hagymapucolás közben a világ összes könnyét elhullajtja.
Ha Önök is kivannak attól, hogy képtelenek könnyek nélkül megúszni egyetlen darab hagyma felszeletelését is, akkor jó híreket hoztunk, ugyanis elvileg létezik megoldás. Ráadásul fájdalmasan egyszerű.
Egy darab vizes papírtörlő, amire rárakjuk a hagymát és azon szeleteljük fel.
Amikor ugyanis az ember felvágja, meghámozza, összezúzza vagy megtöri a hagymát, a benne lévő sejtek felnyílnak, az egyébként külön található anyagok pedig interakcióba léphetnek egymással. A folyamat hatására olyan gáz jön létre, ami a szemet is eléri, beindítva a könnyezést.Ám ez a gáz ebben az esetben nem a szemünk felé veszik az irányt, hanem a hozzájuk legközelebb álló „vízfelülettel” lép reakcióba, ami a vizes papírtörlő.
Sokan azt mondják, hogy a papírtörlős megoldás csak „placebo”, de próbálják ki, ha nem hiszik. Az egyébként már korábban kiderült, hogy hűtéssel lelassítható a kellemetlen reakció, a vízben pedig hígítható a könnyezést kiváltó gáz. Ugyanakkor ha a víz alatt, hűtött hagymákkal dolgozunk, akkor a hagyma jellegzetes íze is enyhülni fog. Éppen ezért jó köztes megoldás lehet a vizes papírtörlő használata.
(via)