Az idő nagy úr, a konyhában is! Az alábbi elképesztő tippekkel jó pár percet megspórolhat. Kezdő háziasszonyoknak kötelező elolvasni!
Tojáshámozás 10 másodperc alatt
A könnyen hámozható főtt tojás egyik titka a főzővízbe tett kiskanálnyi só, majd az azonnali hideg vizes hűtés a főzés után. De még így is gyakran előfordul, hogy megmakacsolják magukat és szöszmötölni kell a héjjal. Ezt próbálja ki: fújja ki a héjból a tojást!
Sárga főtt tojás
Meg akarja lepni vendégeit? Valami újszerű dologgal akar előrukkolni, hogy a csodájára járjanak? Mi sem egyszerűbb ennél! Tálaljon szép sárga főtt tojásokat! Ezeket úgy érheti el, ha a tojáson belül keveri össze a fehérjét a sárgájával. Az alábbi videóban megláthatja, hogyan lehetséges ez. Semmi más nem kell hozzá, csak egy pulóver és két madzag!
Flakonnal szippantsa ki a tojás sárgáját
Gyakran még a profiknak is ügyeskedniük kell, hogy úgy válasszák szét a tojás fehérjét a sárgájától, hogy utóbbi például ne folyjon szét, vagy ne pottyanjon bele a fehérjébe.
Elsőre érthetetlennek tűnik a flakonos szétválasztó módszer, de próbálja ki, mi sem egyszerűbb ennél! Tulajdonképpen annyi a lényege, hogy a felütött tojást tegye egy tányérra, és a flakon segítségével, vákummal szippantsa ki a sárgáját!