Aktuális

Ezt a vajas kekszet el sem tudja rontani, olyan egyszerű

Bors

Létrehozva: 2021.03.25.

Ezt az omlós aprósüteményt már nagyanyáink is szívesen sütötték, mert finom és gyors.

Forrás: Pinterest

Egyetlen titka van ennek a kávé, tea vagy tej mellé is illő keksznek, hogy a tésztáját 90 percig kell pihentetni.

Vajas keksz

Hozzávalók (kb. 40-50 db):

20 dkg puha vaj

8,5 dkg cukor

1 csipet só

24 dkg liszt

1 csomag mandula

Elkészítés: A puha vajat a cukorral és a sóval kikeverjük, majd beleszórjuk a liszetet és összegyúrjuk. Letakarva szobahőmérsékleten 90 percig pihentetjük.

Ezt követően simára gyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, majd formákat vágunk belőle (lehet sima négyzeteket vagy rombuszokat).

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy-egy mandulát nyomunk a tetejére, és 175-180 C fokon 10-12 percig sütjük. Fontos, hogy világos maradjon, ne barnuljon be, mert akkor túlsült.

TIPP: Hűvös helyen, vagy sütidobozban akár 4 hétig eláll. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek