Végigkóstolta a magyar ételeket Nick Hilditch, majd hazaérve lerajzolta őket és közzétette a blogján. A nemzetközileg is elismert grafikus a gulyástól a lángosig a legtöbb ételt megörökítette. Blogján akkora sikert aratott a magyaros ételképregény, hogy szakácskönyvvé szeretné bővíteni, amit természetesen a saját rajzaival illusztrálna.
A blogger részletesen mutatja be rajzán a Jókai-bablevest, még a malac is megszólal, hogy örömmel feláldozza a húsát. Megemlékezik Jókai Mórról mint az egyik legnagyobb írónkról, és hozzáteszi, hogy nagy rajongója ennek az ételnek, de csak ha füstölt csülökkel készítik.
A túró rudi méltán kapott helyet a népszerű magyar ételek között. Azt írja olvasóinak, hogy a boltban a sajtok és a margarinok között van, és nagyon sokféle létezik a csokival borított túrórudakból.
Bizonyára több lángost megkóstolt Magyarországon Hilditch. Úgy gondolja, étvágytól függően lehet egy jóleső sült tészta vagy egy undorító szivacsos valami zsírban úszva.
Nem hagyhatta ki, hogy megkóstolja a mákos bejglit mint karácsonyi különlegességet, ami egyszerűen egy tekercs tészta mákkal töltve.
Az egyik legínycsiklandóbb étel Nick számára a gombás tarja, amit úgy ír le, hogy darált hús és gomba, krémes szószban, fokhagymával és szalonnával.