Forrás: Pexels
Amerikai kutatók döbbenetes eredményre jutottak, amikor a különböző fűszereket vizsgálták. Mint kiderült,
a csili életmentő lehet.
A kutatás szerint a csípős, fűszeres ételek fokozott fogyasztása 25%-kal csökkenti a korai elhalálozást.
Victoria Taylor, egészségügyi szakértő elmondta:
A karanténidőszaknak köszönhetően gyakoribb otthoni főzőcskézésre kényszerült valamennyi család. Ennek során érdemes többféle fűszerrel kísérletezni, hiszen azok erősítik az immunrendszert.
– A friss és a szárított csili, a feketebors és a citromlé mind olyan ízesítők, amelyek nemcsak egészséges módon ízesítik az ételeket, de a sófogyasztást is csökkentik. Fontos megjegyezni: kerüljük a bolti csiliszószokat, azok rendszerint magas sótartalommal rendelkeznek – tette hozzá a szakember.
Taylor elmondta: mindig olvassuk el a csomagoláson szereplő leírást, a túlzott sófogyasztás ugyanis magas vérnyomást eredményez, mi keringési zavarokhoz, szívbetegségekhez vezethet.
(via)