Friss gyümölccsel, például eperrel nincs is jobb a pavlovánál, amihez jól fel tudjuk használni a megmaradt tojásfehérjét.
Forrás: AFP
Habár egy egyszerű habcsóktorta, mégsem olyan egyszerű, hiszen akkor az igazi, ha kívül szilárd, belül viszont krémes.
4 tojás fehérje
20 dkg porcukorral
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé
Fontos, hogy a tojásfehérje szobahőmérsékletű legyen, és az is, hogy úgy verjük fel, hogy amikor már habos, kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, s minden következő kanál előtt legalább egy percig verjük az elektromos habverővel.
Az utolsó kanálnál adjuk hozzá a keményítőt és a citromlevet.
Mire elfogynak a hozzávalók, a masszának csillogó fehérnek, keménynek kell lennie.
Sütőapírral bélelt tepsibe kanállal korongot formázunk belőle, majd 150 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd 120 C fokra csökkentjük a hőt és további 20-30 percig szárítjuk.
Kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk az ajtaját, és így hagyjuk kihűlni a habcsókot.
Tipp: tálaláskor friss gyümölcsöt, lekvárt, vagy tejszínhabot kanalazunk rá.