Aktuális

Így lesz kívül ropogós, belül lágy a pavlova desszert

Bors

Létrehozva: 2021.05.16.

Friss gyümölccsel, például eperrel nincs is jobb a pavlovánál, amihez jól fel tudjuk használni a megmaradt tojásfehérjét.

Forrás: AFP

Habár egy egyszerű habcsóktorta, mégsem olyan egyszerű, hiszen akkor az igazi, ha kívül szilárd, belül viszont krémes.

Az alaprecepthez mindössze négy hozzávaló kell

4 tojás fehérje

20 dkg porcukorral

1 csapott evőkanál étkezési keményítő

1 teáskanál citromlé

Fontos, hogy a tojásfehérje szobahőmérsékletű legyen, és az is, hogy úgy verjük fel, hogy amikor már habos, kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, s minden következő kanál előtt legalább egy percig verjük az elektromos habverővel.

Az utolsó kanálnál adjuk hozzá a keményítőt és a citromlevet.

Mire elfogynak a hozzávalók, a masszának csillogó fehérnek, keménynek kell lennie.

Sütőapírral bélelt tepsibe kanállal korongot formázunk belőle, majd 150 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd 120 C fokra csökkentjük a hőt és további 20-30 percig szárítjuk.

Kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk az ajtaját, és így hagyjuk kihűlni a habcsókot.

Tipp: tálaláskor friss gyümölcsöt, lekvárt, vagy tejszínhabot kanalazunk rá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek