Aktuális

A szexre is kihat a koronavírustól való félelem – vallja a szakember

Bors

Létrehozva: 2021.04.05.

Dr. Rusz Edit is megkapta a koronavírus elleni oltást. A szexuálpszichológus szerint rendkívül fontos, hogy oltakozzunk, a betegség miatti szorongás ugyanis – többek közt – a szexuális életünkre is kihatással lehet.

Forrás: TV2

Hiába hangoztatja gyakorlatilag egybehangzóan az összes szakember, hogy a koronavírus-pandémia megállításának egyetlen biztos módja a vakcina, sokan máig tartanak az oltástól. Dr. Rusz Edit szerint – aki már maga is megkapta a vakcinát – a Ripostnak beszélt arról: a betegségtől való félelem, szorongás az egész életünkre kihat, ha pedig megkapjuk a vakcinát, az megkönnyebbülést jelent – a szorongás elhagyása, a félelem megszűnése pedig az ágyban is felszabadítóan hat.

– Amikor megszületik a döntés, akkor megkönnyebbülünk, mert végre kimondhatjuk, hogy igenis én igyekszem megvédeni magam. Ez egy nagyon markáns lépés. Én megkaptam a második oltásomat a Pfizer oltóanyagával és kifejezetten fel voltam pörögve utána, mert úgy éreztem, hogy így mindent megtettem annak érdekében, hogy elkerüljem a súlyos betegséget és nem mások döntenek helyettem – magyarázta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek