Közeledik a karácsony, ami elképzelhetetlen nemcsak fenyőfa, de szaloncukor nélkül is. Idén először hirdették meg az Év szaloncukra versenyt. A megmérettetésre az összes hazai gyártó meghívást kapott, és szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e, illetve hogy a teljes szaloncukor-kínálatukból hányat indítanak. A szervezők fontosnak tartották, hogy a nagy cégek mellett a kézműves termékek is lehetőséget kapjanak.
A kategóriák felállításánál gondoltak a kis pénzből gazdálkodókra, az újdonságot keresőkre, de a gyermekeknek vásárlókra is. Extra kategóriaként került be a versenybe a legjobb zselés szaloncukor, mert azt veszik a legtöbben. Az Év szaloncukra díjat a kiskunlacházi Demeter Chocolate Kft. sós karamellás szaloncukra érdemelte ki.
Öt éve kezdtük készíteni ezt az ízt. Kívül prémiumcsoki a bevonat, belül lágy desszertkrém. A sós és édes ízek párosítása csak az utóbbi időben lett divatos
– mondta Demeter Zsuzsanna, a kft. ügyvezetője a Borsnak. – Családi vállalkozás vagyunk, mindannyian ötletelünk, aztán jön a csokiklubunk, ahol a tagok kóstolnak, és ami a legjobban bejön, azt utána elkészítjük. Ez is így született, és nagy sikere lett. A díjunk köszönhető a tagok jó ízlésének is – mondta az ügyvezető.