Aktuális

Már az égiek is egymásnak szánták őket: Zalán és Szandi együtt vesztette életét Debrecennél

KKP

Létrehozva: 2021.08.23.

Fiatal szerelmespár veszítette életét egy vonatbalesetben a nemzeti ünnepen. Zalán és Alexandra még posztolt egy közös képet a Facebookra egy festői bányató mellől, majd autóba ültek, és nem sokkal később egy debreceni vasúti átjárótól 100 méteren át sodorta őket az éppen érkező szerelvény. Esélyük sem volt a túlélésre.

Zalán és Alexandra komoly terveket szövögetett. Közös életre vágytak, és úgy gondolták, együttesen teremtik meg a jövőjük anyagi hátterét, ezért a közelmúltban kezdtek el méhészkedni. A 27 éves férfi és a két évvel fiatalabb kedvese rengeteget dolgozott, tudták, ez a módja, hogy sikeresek legyenek. A mindig mosolygó pár augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen tartott egy kis kiruccanást. Egy bányatónál jártak, ahonnan közzétettek egy vidám képet a közösségi felületükön. Később beültek az autójukba, és elindultak Debrecen felé.

MÁV: jól működött a félsorompó

Éppen a cívisvárosban tartottak az egyik vasúti kereszteződésben, amikor az éppen érkező személyvonat elsodorta autójukat. A MÁV tájékoztatása szerint a lámpa és a félsorompó is jól működött, és tiltó jelzést adott a közúti forgalom felé. Egyelőre nem tisztázott, hogy a sofőr miért hajtott ennek ellenére a sínekre, de az biztos, hogy azokon már nem sikerült átjutnia a kispirosnak is becézett vonat érkezése előtt. Az autóban ülő pár bizonyára a haláluk előtti pillanatban felfogta, hogy mi történik, de menekülésre már nem volt esélyük.

Soha nem veszekedtek egymással

A két család teljesen összetört a gyász súlya alatt. A Bors elérte Zalán édesanyját.

– Elnézést kérek, de most képtelen vagyok megszólalni – mondta, mi pedig a fájdalmát tiszteletben tartva elköszöntünk tőle. A férfi egyik közeli hozzátartozója kinyilvánította, hogy Szandit és Zalánt már az égiek is egymásnak szánták.

– Nagy ajándék volt a találkozásuk nemcsak az ő számukra, hanem nekünk is. A két család hamar összebarátkozott, és mindenki egyértelműnek tartotta, hogy ők örökre együtt maradnak. Jó hatással voltak egymásra, és soha nem veszekedtek – csuklott el a rokon hangja.

Nem tudom, hogy fog eltelni így egy élet

Ezzel Zalán egyik lánytestvére, Zsófi is egyetért. A fiatal lány érzelmes Facebook-bejegyzésben búcsúzott a pártól.

„Az élet ugyanolyan szép nem lesz többet, mint akkor, amikor itt voltatok, de azt megígérem, hogy úgy fogjuk élni az életünket, ahogy ti is csináltátok, ahogy szerettétek volna. Úgy fogom szeretni a természetet, ahogy ti szerettétek. Úgy fogok hazajárni, ahogy ti szerettetek. Úgy fogunk élni, ahogy ti éltetek. Gyönyörködni fogok minden fában, levélben, úgy ahogy ti csináltátok mindig. Úgy fogom szeretni az itt maradt testvérünket, ahogy ti szerettétek. Olyan vidám leszek majd, ha elmúlik ez a mérhetetlen fájdalom, mint amilyenek ti voltatok. Úgy fogok örülni minden apró csodának, ahogy ti örültetek. Nem tudom, hogy fog eltelni így egy élet, hogy mi lesz majd évek múlva, hogy fogunk e tudni beszélni róla, hogy enyhülni fog-e a fájdalom. De azt tudom, hogy ti együtt vagytok egy olyan helyen ahol nincs fájdalom, se harag, és azt is tudom, úgy fogsz fentről vigyázni ránk, ahogy itt lent is megtetted, óvni fogsz minket minden rossztól és vezetni fogsz a jó úton, ahogy eddig is tetted” – írta Zsófi.

Sikerült beszélnünk Alexandra fivérével is, de nem kívánt a tragédia körülményeiről nyilatkozni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek