Aktuális

Szörnyű betegséget váltott ki a tünetmentes koronavírus-fertőzés a hétévesnél

Bors

Létrehozva: 2021.01.05.

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a hétéves brit Logan Walsh-t, akinél az orvosok szerint a koronavírus egy ritka, és halálos szövődménye alakult ki. 

A kisfiúnak még novemberben lett pozitív a koronavírus-tesztje, amit szülei elmondása szerint tünetek nélkül vészelt át. December 16-án azonban a gyermek váratlanul rosszul lett otthonában: belázasodott, hányt, valamint a végtagjai, arca és szemei bedagadtak. Megrémült édesanyja azonnal mentőt hívott kisfiához, akik kórházba szállították a fiút. 

Kiderült, hogy a gyermek egy Kawasaki szindróma szerű betegségben szenved és nagyon súlyos az állapota. Ez a ritka szövődmény, – amit az orvosok szerint a koronavírus okozott a hétévesnél – visszafordíthatatlan károkat okozhat a belsőszervekben.

Walsh állapota annyira rossz volt amikor a kórházba értek vele, hogy az intenzív osztályra került. Orvosai és ápolói fáradhatatlan munkájának köszönhetően azonban hamar jobban lett, sőt, a karácsonyt már otthonában tölthette. 

Szerencsére, ugyan lassan, de gyógyul. Az ünnepekre már hazaengedték, de még mindig rengeteg gyógyszert kell szednie – nyilatkozta a kisfiú édesanyja. 

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek