Forrás: Shutterstock
Az előre szeletelt kenyerek hátránya, hogy nagyobb felületen érintkeznek a levegővel, mint azok a darabok, amelyek egyben vannak. Előbbi típust pont ezért a penészgombák is előbb támadják meg, ezért jobb, ha az ember inkább magának szeli fel otthon a pékárut, és mindig annyit vág belőle, amennyi éppen kell. A zacskós kenyereket gondosan zárja be, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. A megvett pékárut a legjobb, ha hűvös, sötét, páramentes helyen tárolja, például kenyértartóban vagy cserépedényben. Fontos azonban, hogy még langyos termék véletlenül se kerüljön bele, mert igazából a nedvesség a penész egyik fő kiváltó oka. Próbáljon ki egy egyszerű trükköt, tegyen a kenyértartóba egy kockacukrot, amit cseréljen naponta, a cukor ugyanis magába szívja a nedvességet. Ha pedig biztosra szeretne menni, akkor hetente takarítsa a tárolót ecettel, és szellőztesse ki egy kicsit.