Celeb

Bencét nem lehet eltiltani az énekléstől

Bors

Létrehozva: 2016.06.12.

Mióta szombaton Ördög Nóra és Till Attila egy emberként kiáltotta Szabó Bence nevét a mikrofonba, a 11 éves zagyvaszántói kisfiú élete alapjaiban változott meg. A Kismenők legnagyobb nyertesét úton-útfélen megállítják, felismerik és gratulálnak neki, a mindig szerény Bence pedig pironkodva fogadja az elismeréseket. Talán még most sem hiszi el, hogy ő diadalmaskodott a TV2 tehetségkutatójában.

Zsófia, az édesanya elárulta, Bence operaénekes szeretne lenni, tudatosan készül erre a hivatásra, sokat gyakorol, versenyez, fejleszti a hangját. – Egy évvel ezelőtt figyelmeztetett minket egy gégész, hogy amikor bereked egy esetleges légúti betegségtől, ne énekeljen, mert hosszabb ideig  tart a gyógyulás. Persze ezt nehezen tudja megállni, amikor csak lehet, énekel – mesélte az anyuka.

Bence nem csak az egyelőre távolinak tűnő karrierépítésben ennyire céltudatos, szüleivel egyetértésben a kétmillió forintos nyereményt sem költi el. – Bence számára ez olyan tőke lesz, amelyet kamatoztatunk, és teljes egészében a tehetsége gondozására fordítunk. Egyelőre nem nyúlunk hozzá, mert nincs rá szükség. Eddig is megoldottunk mindent, különórákra, versenyek­re jártunk. Megvan mindenünk, szépen élünk, Bence nem szen­ved hiányt semmiben – magyarázta Zsófia.

A család természetesen nagyon örül Bence nyereményének, a görögországi nyaralásnak. – Jártunk már külföldön, de tengerben még nem fürödtünk. Amikor Londonban voltunk, elutaztunk az óceán partjára, azonban csak a lá­bunkat tettük a vízbe, mert hideg volt. Ezért aztán nem csak a család, Bence is nagyon várja már a strandolást, imád pancsolni.

Elűzi a bánatát az éneklés

Bence egészen kicsi kora óta tisztában van az állapotával, s bár az óvodában senki sem piszkálta nehezen mozgó bal keze miatt, a fiú szépen lassan észrevette, ő más, mint a többiek. Szülei azt tapasztalták, hogy egyre gátlásosabb lett: míg korábban imádta a néptáncot, arra kérte őket, ne vigyék többet, mert nem tudja felemelni a karját a lányok vállára. Bence nagy súllyal, természetes úton született, az orvos sajnos nem vette észre időben, hogy császármetszésre lenne szükség. A bal felkarjának egy idegszála kiszakadt a gerincvelőből, ez okozta a bénulást. Eddig háromszor kellett műteni, de amíg a csontjai nö­vekszenek, újabb beavatkozásokra lesz szüksége. 

Egyszerre tanult meg beszélni és énekelni. Az éneklés a mindene. Már kicsi korában nagy hatással volt az em­berek­re, ettől lett boldogabb, ha néha bántotta valami. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek