Lakatos Márk a divat- és a szépségipar után most éppen a vendéglátóbizniszben próbálja megvetni a lábát. Az ország legfelkapottabb stylistja újabban már bisztró- tulajdonos is: csütörtök este ugyanis pár hetes próbaüzem után immár hivatalosan is megnyitotta Lakatos Műhely nevű kolbászozóját a belvárosi (Hold utcai) piac emeletén.
– Állandóan ötletelek, és ha találok embereket a terveim megvalósításához – akikkel jól tudunk együtt dolgozni –, akkor nekiállunk, és megcsináljuk. Mivel inkább kreatív ember vagyok, ezért mindenféle tevékenységben kell mellém egy olyan ember, aki ért a számokhoz és tudja, hogy egy biznisz mitől működik – kezdte Márk.
– Kisgyerek korom óta a kolbász az egyik kedvenc kajám a halászlé mellett. A nagypapámék állandóan sült kolbászt, fasírtot, hurkát árultak a pecsenyesütőjükben Agárdon, vagyis ebben nőttem föl. Meg mindig is szerettem főzőcskézni, vendégül látni a barátaimat. Ez odáig „fajult”, hogy úgy gondoltam, hogy étkezni lehet stílusosan is, simán elfér a két dolog egymás mellett. A kolbász szerintem tök egészséges étel, ha tudod, mi van benne. Gyakorlatilag hús és szalonna, fűszerekkel. Mi a saját receptjeinkkel dolgozunk, egy erzsébeti hentesmesterrel töltjük szarvasból, fácánból és csirkéből is. De nem csak kolbászt árulunk, mivel ez egy bisztró, mindennap van főzelékünk, laktóz- és gluténmentes egyaránt – magyarázta lelkesen Lakatos Márk, akinek főnök létére nem derogál beállni a pult mögé, vagy takarítani.
– Felszolgálok, tálcákat viszek, vagyis gyakorlatilag én vagyok a leszedőfiú is. Ez egyébként nekem tetszik, mert szeretek a vendégekkel beszélgetni, tájékozódni arról, mi hogy ízlett. Ez egy fontos dolog, mert nagyon sok vendég azért jön ide, mert kíváncsi arra, hogy én itt mit csinálok – mondta Márk, aki nyugodt lehet, mert a vendégek biztosan díjazzák, hogy ugyanolyan odaadással dolgozik a bisztrójában, mint a szalonjában.