Celeb

Könyvekből él a bukott titokminiszter

M. R.

Létrehozva: 2016.07.08.

Könyvkiadásba kezdett a volt titokminiszter, Szilvásy György, akit a csődbe ment Ulpius kiadó volt tulajdonosa, Kepets András segít.

Forrás: MTI

Szilvásy György 2007-től 2009-ig volt a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatokért felelős minisztere, a kormányfő lemondása után azonban alig két év alatt több vádeljárás indult ellene, még kémkedéssel is meggyanúsították, ami miatt három napra őrizetbe is vették. Már csak egy ügye van, viszont nemrég nyert személyiségi jogi pert három fideszes politikus ellen, és 1,2 millió forintos kártérítést kapott.

– Anyagilag nem viselt meg túlzottan ez a hét év, mert né­hányan segítettek, akiknek hálás vagyok – mondta a Borsnak Szilvásy.

A volt miniszter politikus akart maradni, szakértőként is segíteni akarta a balliberális oldalt, az ellene folyó ügyek miatt azonban erre nem került sor. Ám továbbra is nyitott a felkérésekre. Szilvásy továbbra is tartja a kapcsolatot a szocialistákkal, és volt főnökével, Gyurcsány Ferenccel is jó barátságban van.

Az ex-politikus jelenleg egy könyvkiadó társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Azért is esett erre a területre a választása, mert édesapja a rendszerváltás előtt a Mó­ra könyvkiadó igazgatója volt, illetve a már megszűnt Ulpius kiadó baráti köre kérte fel a feladatra.

Az Ulpius egyébként botrányos körülmények között ment csődbe, hatalmas adósságokat felhalmozva. Egykori tulajdonosa, Kepets András most szakemberként segíti a volt minisztert. Szilvásy szerint a korábban Budapesten élő családját is megviselték a perek és az ellene folyó médiahadjárat. Most már vidéken élnek, gyermeke is ott jár iskolába.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek