A laktózérzékenyek nem ehetnek akármit, mert ha nem vigyáznak, akkor jön a puffadás, hasmenés, görcsös fájdalom, hányás, a krónikus fáradtság, depresszió, végtagfájdalmak, szédülés, fejfájás, kimerültség, idegesség, és még sorolhatnánk. Köböl Anita ettől szenved. Ezért is volt komoly kihívás Anitának, amikor őt kérték fel egy nemzetközi sajtverseny háziasszonyának.
– Ráadásul másodszor kértek fel erre a szerepre! – meséli nevetve. – De így legalább megmutathatom, hogy laktózintoleranciával is lehet élvezni a tejes finomságokat. Fontos persze, hogy mértékkel fogyasszuk ezeket az ételeket. A másik, számomra fontos üzenet, hogy minden megvásárolt sajtválogatás kóstolódoboza után a szervezők száz forintot a Mozdulj! Közhasznú Egyesületnek juttatnak el.
A TV2 Red Carpet magazinjának műsorvezetőjéről néhány éve derült ki, hogy a szervezetét megkínozzák a tejtermékek.
– Amikor megtudtam, nagyon megijedtem, mert rengeteg fehérjét fogyasztok, aminek egy része tejtermék, és azt hittem, hogy ezentúl teljesen le kell mondanom róla. Szerencsére erről szó sincs, hiszen ha valaki betartja az orvosok által előírt diétát, akkor a tünetek teljesen elmúlnak. Ez nagyon megnyugtató, mert rajongok a finomságokért, a jó sajtokat pedig egyszerűen imádom. Számomra roppant fontos, hogy egészségesen éljek, ezért sokat sportolok, kirándulok a párommal, és persze arra is odafigyelek, hogy milyen ételeket fogyasztok.