Lakatos Márk, hazánk egyik legismertebb stylistja a minap töltötte be a negyvenet. A kortalan divatguru körül zajlik az élet: a VIASAT3-n futó Sikítófrász műsorvezetője, de már toborozza a játékosokat legújabb vetélkedőjébe is.
Forrás: Czerkl Gábor
Foglalkoztatja a kora?
Nem igazán. Meg kell, hogy mondjam, sokkal nyugodtabb vagyok, mint azelőtt, persze sokat dolgozom is ezen. Régebben sokkal hirtelenebb voltam, a saját indulataim, meg hisztijeim hálójába kerültem.
Például?
A keleti filozófiák mezsgyéjén megtanul az ember kicsit elcsendesedni, lenyugodni. Picit csak figyelni, nemcsak mindent indulatból rávágni, hanem megvárni, hogy leülepedjen a dolog, amíg egy kissé eltávolodik az ember a saját haragjától. Reggelente próbálok addig aludni, ameddig csak lehet, igyekszem sokat meditálni, „merengeni". Az is egy olyan állapot, mint amikor az álom és az ébrenlét között vagy, és csak úgy hagyod, hogy „belebambulj" a nagyvilágba. Sok ötletem pont az ilyen állapotokból szedem. Vannak ilyen megérzések, amikre érdemes odafigyelni.
Gondolom új műsorának ötlete is így pattanhatott ki a fejéből, amihez most játékosokat toboroz. Pontosan miről is szól ez a produkció?
Egy stílus vetélkedő lesz. Egy olyan napi formátum, amiben olyan lányok-fiúk, párok mérhetik össze a tudásukat, akik úgy gondolják, tök menő az öltözködési stílusuk. Csináltam már hasonlót, ennek a műsornak Stílus Párbaj Lakatos Márkkal lesz a címe. Viszont nem a saját stílus megmutatása és kialakítása lesz a fő csapás irány, hanem mindig a heti tematikának megfelelően naprakész stílus tanácsadás lesz a fontos. A műsorban a heti feladatot kell úgy megoldani, hogy közben mindenki a legjobbat hozza ki magából. Az teszi még izgalmasabbá az adásokat, hogy a versenyzőknek egymást is értékelni, kritizálni kell.
Tavaly tavasszal nyitott egy kolbászozót az egyik fővárosi piacon. Jól pörög a vállalkozás?
Nagyon jól vagyunk a Lakatosműhellyel. Lassan átvészeljük ezt a téli uborkaszezont, ez az időszak piactéren mindig egy kicsit nehezebb. Nagyon örülünk, hogy emiatt sem szoktak el a vendégeink. Azt lehet mondani, hogy akik szeretik a főztünket, azok télen is ugyanúgy járnak hozzánk.
Egy művészlélek számára, mint ön is, sok idegeskedéssel jár a bisztróüzemeltetés?
Általában, ha valami alkotó tevékenységet folytatsz, akkor mindig kíváncsi vagy rá, és persze izgulsz amiatt, mit szólnak hozzá az emberek. A vendéglátóiparban folyamatosan függsz a beszállítóktól, a személyzettől, a vendégkörtől, mindentől. Tehát nagyon sok olyan faktor van, amin lehet idegeskedni.