<p>Mérai Kata, a Barátok közt színésznője a konyhában is otthonosan mozog.</p>
A KataFakanala című főzős oldala évek óta működik, már volt, hogy a népszerű sorozat rendezvényén kollégáinak ő főzött a Berényi Attilát alakító Domokos Lászlóval. Kata a Bors Extra Magazin legfrissebb számában három receptjét is megosztotta, ezek közül most íme az egyik:
Hozzávalók: 1 doboz karikára szeletelt konzervananász • 3 hatalmas fej hagyma • 15-20 dkg mimolette sajt • 1 nagy csomag szeletelt bacon • 1 kg újkrumpli • 2 szál rozmaring • só, bors
Elkészítés: Az ananászról leöntjük a levét, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk. A mimolette sajtot vékony csíkokra vágjuk. Az ananászra méretben passzoló hagymakarikákat fektetünk, és kibéleljük a sajttal, borsozzuk. Belülről kifelé haladva a fánkokat körbetekerjük 2-3 csík szalonnával. Letakart sütőrácson 180 fokon aranybarnára sütjük15 perc alatt. A krumplit kockázzuk fel, és főzzük félig puhára sós vízben. Utána ez is mehet a grillre egy-két szál rozmaringgal, de serpenyőben vajon is megpiríthatjuk.
Az cikk további részleteit keresse a Bors Extra Magazin legfrissebb számában!