Celeb

Félelmeiről vallott Vitray

Bors

Létrehozva: 2017.10.27.

Alaposan felkavarja az állóvizet Al Ghaoui Hesna: Félj bátran című legújabb könyve. Az újságírónő – aki külpolitikai ügyekkel foglalkozik, ezért számtalan alkalommal tudósított már háborús övezetekből, konfliktuszónákból – számára nem ismeretlen érzés a félelem, beszélni minderről azonban eddig nem volt alkalma. Vagy nem is akart? A könyves.blognak adott interjújában ezt mondja: 

„Biztosan ez egyfajta terápia is, hogy erről beszélek, írok sokszor. Azt is észrevettem, hogy amikor másokkal beszélgettem a munkámról, akkor őket is elsősorban ez érdekelte. Mintha arra vágynának, hogy én adjak nekik egy receptet a félelem nélküli életre. Közben tudtam, hogy a félelem nekem mennyiszer kapóra jött és segítette, nem hátráltatta a munkámat, ha tudtam kezelni. Ugyanakkor azt is tudtam, hogy sokszor nagyon rossz dolgokat is kihozott belőlem. Ez kezdett el foglalkoztatni: mitől függ, hogy a félelem jó vagy rossz irányba visz el bennünket, mi ennek a titoknak a nyitja.” 

A most megjelent könyve kapcsán az írónő számos közéleti szereplővel beszélgetett, köztük például Vitray Tamással, aki a következő – a saját félelmeit boncolgató – gondolatfoszlányokat osztotta meg Hesnával: 

„Az élet könyörtelen. Megoldod, vagy elbuksz. És ha az emberben él – játszom ezzel a szóval – ez a félelem, hogy az alternatívám ez és én a megoldás felé indulok, akkor elmúlik.” 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek