Celeb

Húszéves a Titanic - vicces stábtag drogozta be a szereplőket

Címkék
Titanic

Bors

Létrehozva: 2018.01.18.

A jövő héten lesz húsz éve, hogy Magyarországon is bemutatták minden idők legsikeresebb filmjét, a Titanicot. A legendás, első útján elsüllyedt luxusgőzös tragédiájának történetét a harmadosztályon utazó Jack és az előkelő családból származó Rose szerelmén át ismerhetjük meg, az őket megformáló Leonardo DiCaprio és Kate Winslet pedig máig vígan élne csak a befolyt pénzekből. A film már a bemutatása első hétvégéjén kilencmilliárd forintnyi bevételt hozott, azóta világszerte 424 milliárd forintot termelt, tizennégy Oscar-jelöléséből pedig tizenegyet váltott díjra. Hihetetlen, de a mai napig derülnek ki a sikerfilmről két évtizedes titkok, ezekből a Daily Mail szemezgetett.

Kate hányingert kap a daltól

A heavymetal-rajongó James Cameron nehezen fogadta el, hogy Céline Dion dala, a My Heart Will Go On forrjon össze örökre a filmjével. A zeneszerző James Horner és a szövegíró Will Jennings titokban szervezett le egy felvételt Céline Dionnal, majd a kész anyagot terjesztették a rendező elé, aki a stúdió nyomására végül rábólintott. Utólag persze örülhetett, tizenegy Oscarja közül az egyiket, a legjobb filmzenének járót ennek köszönheti. Kate Winsletet ez nem vigasztalta, nemrég elárulta: hányingert kap, ha felcsendül az ismert dallam.

Rose majdnem megfagyott

Hogy hiteles legyen a vacogása, Kate Winslet nem volt hajlandó hőtartó szörfruhát venni kosztümje alá. A vizes jeleneteket egy 1,6 millió literes tartályban rögzítették, s bár Cameron gondoskodott a melegítésről, Winslet többször is lehűlt, és orvosi ellátásra szorult a felvételek alatt. De nem csak ő szenvedett, Cameron ugyanis nem engedélyezett pisiszünetet, a medencébe csurgatókat pedig azzal fenyegette, hogy katétert kapnak.

Zokogtak a betépett színészek

Leonardo az öltözőjében tartotta fura házi kedvencét, egy gyíkot, mely sajnos valahogy kiszökött, s egy teherautó halálra gázolta. Az akkor 22 éves Leo teljesen összetört, s azzal fenyegetőzött, hogy a díszletként szolgáló evőeszközökkel lobotómiát hajt végre saját magán. De sírásból másnak is kijutott. Egy „csínytevő” hallucinogén drogot, PCP-t kevert viccből a stáb ételébe. – Néhányan nevettek tőle, de volt, aki sírt vagy hányt. Végül nyolcvan embert kórházba kellett vinni – árulta el még halála előtt a tavaly elhunyt Bill Paxton, aki Brock Lovettet alakította. 

Semmi trükk!

A csaknem ötezer statisztát felvonultató filmalkotás rendezője, James Cameron ragaszkodott hozzá, hogy a lehető legkevesebb komputer­animációt alkalmazzák a filmben, ezért a gigantikus, megépített díszlethajóról hús-vér emberek potyogtak az óceánt jelképező medencébe, később csak a hátteret szerkesztették a felvételekhez. A több ezer fuldoklóval történő forgatás a legnagyobb kihívást a ruhafelelős szekciónak okozta, akiknek naponta vagy húszezer váltás jelmezt kellett kimosni, megszárítani és vasalni a következő csobbanásig. 

De Niro elsüllyedt

Már előre tengeri beteg volt Robert De Niro. A készítők őt szánták Smith kapitány szerepére, ám súlyos bélfertőzése miatt képtelen volt megjelenni a forgatásokon. A mára botrányhőssé lett Lindsay Lohant pedig adottságai miatt selejtezték ki. Az akkor kilencéves színésznő alakította volna Jack fiatal barátját, ám a kislány vörös haja túlzottan hasonlított Winsletére. A szerep végül a barnásabb Cora Cartmellé lett. De Rose esetében sem Kate volt az első tipp, meghallgatták Gwyneth Paltrow-t, Winona Rydert és Uma Thurmant is. A babaarcú Leo vetélytársa pedig Matthew McConaughey volt.

Sajnos megtörtént…

Korának legnagyobb luxusgőzöse, a Titanic 1912. április 14-én éjjel fél tizenkettőkor ütközött jéghegynek az Atlanti-óceánon, Új-Fundland közelében. Az angliai Southamptonból New Yorkba tartó, elsüllyeszthetetlennek hitt cirkáló léket kapott, és alig két és fél óra alatt az óceán mélyére süllyedt. Fedélzetén 2207 ember utazott, ebből 1316 volt az utas, a többi személyzet. Az áldozatok számát nem tudták pontosan meghatározni, az amerikaiak szerint 1517, a britek szerint 1490 ember veszett hullámsírba. Nekik állít emléket a film.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek