Celeb

Détár Enikő anyja halálát elevenítette fel a szerepéhez

H. G.

Létrehozva: 2018.02.10.

Utoljára még haldokló édesanyja mellé bújt Détár Enikő. Ő így búcsúzott el tőle. A színésznő fájó sebeket tépett fel Klementina megformálásához.

Élete legfájdalmasabb emlékei segítették Détár Enikőt ahhoz, hogy eljátssza új szerepét. A Turay Ida Színházban látható színműben egy rákban szenvedő színésznőt alakít, aki napról napra szembesül azzal, hogy titokzatos rosszullétei mö­gött a halálos kór áll.

 A Koltay Gábor rendezésében színre vitt produkció premierje előtt Détár Enikő a Borsnak elárulta, miután elvesztette az édesanyját és legjobb barátnőjét, a halál gondolata teljesen átértékelődött benne. Ő már nem fél tőle, a lelkét gazdagító csodálatos élményként élte meg a két imádott személytől való búcsúzást. 

A színésznő családja számára sokáig a karácsony jelentette a legszebb ünnepet, hiszen Mia­miban élő édesanyja ilyenkor egy hónapra hazalátogatott a férjével. Amikor beteg lett, hazaszállították Amerikából, és öt éve, karácsony előtt hunyta le örökre a szemét. És bár akkor, még a tragédia előtt a színésznő erősnek érezte ma­gát, a végére kicsúszott a talaj a lába alól.

– Magam sem számítottam rá, mert jól bírtam a megpróbáltatást, de lelkileg, idegileg összeomlottam – mesélte szomorúan.

– Klementina szerepében sok mindennel szembe kellett néznem, de eddigi élményeim rengeteget segítettek a megformálásban. Majdnem egy időben vesztettem el a legjobb barátnőmet és anyukámat is. Tőle otthon búcsúztunk, a Máltai Szeretetszolgálattól volt velünk egy gyakorlott ápoló, aki átsegített a legnehezebb pillanatokon, és ott volt velem a testvérem is. Amikor láttuk, hogy itt a vég, akartam érezni még. Odabújtam mellé az ágyba, fogtam a kezét, így ment el. Egyáltalán nem volt bennem akkor semmi félelem, csodálatos él­ményként éltem meg, amitől érzelmileg gazdagodtam. Akkor még nem tudtam, hogy összeroppanok utána. Magyarországon szerintem a haldoklótól való elbúcsúzásnak nincs kultúrája. Mára talán sikerült feldolgoznom az érzést. 

Eltitkolják a betegségét

A gyönyörű színésznő, Klementina mesésen él a nála fiatalabb szerelme, Raul oldalán. Teheti is, hiszen viszont szeretik, párja el akarja venni feleségül. A színésznő azonban egy ideje nem érzi jól magát, így felkeresi a híres belgyógyászt. Az orvos felismeri a halálos kórt, de eltitkolja szépséges betege előtt az igazságot. Klementina gyanakszik, s elhatározza, hogy külsejét álcázva, mint saját anyja fogja kifaggatni a professzort, aki elől azt is eltitkolta, hogy akár napi ötven cigarettát is elszív. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek