Celeb

Tápai Szabina: Szeretném megélni az anyaságot

Bors

Létrehozva: 2018.08.18.

Sikeres sportolóként ismerte meg az ország, majd később egyre több lett a médiaszereplés. Az Édes élet miatt klubjától is meg kellett válnia. Ma már leg­inkább főállású édesanyaként gondol magára, és az sem biztos, hogy visszatér a pályára.

Forrás: Bánkúti Sándor

Korábban is ismerte az ország, de a reality egy egészen másfajta ismertséget és életminőséget hozott.

Mindig is sportoló voltam, egészen addig, amíg a kislányunkkal teherbe nem estem. Amit tudtam, a fiam után is elértem a sportban. Én nem érzem, hogy sportolóból hírességgé váltam volna. Kucsera Gáborral, a férjemmel is az ismertebbek közé tartoztunk. Mondjuk, előnyünk ebből az edzőink előtt sosem volt. Az Édes életet és a magánéletünk bemutatását azért vállaltuk el, mert Gábor karrierje éppen akkor volt mélyponton. Azoknak, akik gyerekkoruk óta rendszerben élnek az edzések által, nehéz lelkileg feldolgozni, ha ez véget ér. A forgatások adtak egy rendszert az életének. Nem is szeretem, hogy ha csak hírességként gondolnak rám, hiszen a mi ismertségünkben komoly fizikai munka is van gyerekkorunk óta.

A műsornak nagy ára volt az ön életében: 2016 szeptemberében elváltak útjai az első osztályú Fehérvár KC-től, és nem is feltétlenül saját akaratából.

Azért is érthetetlen ez az egész, mert a pályafutásom legjobb szezonját abban az évben produkáltam. A kritika mégis az volt velem szemben, hogy a forgatások miatt nem tudok száz százalékosan a sportra koncentrálni. De persze értem, cicaharc volt az edzőmmel. De büszke vagyok arra, hogy a legjobb szezonommal tudtam zárni az első osztályú karrierem.

Nőként sokszor kell megküzdenie előítéletekkel?

Az irigységgel igen, manapság nem szeretik az emberek, ha más boldog.

És ön boldog?

Rettentően várom a kislányom érkezését, jó érzés, hogy két gyermek édesanyja lehetek. Örülök, hogy újra babázhatok. Gábornak és nekem is van testvérem, mindig is arra gondoltam, hogy minimum két gyereket szeretnék. Eleinte kisebb korkülönbséget szerettünk volna, de az öt év sem lesz sok.

Lesz, amit másként fog most csinálni a gyereknevelésben?

Igazából nem sok, Bencét elég ösztönösen neveltük, és be is vált. De, ha jobban belegondolok, arra talán szeretnék jobban figyelni, hogy tudjak szigorúbb lenni. Vele nem tudok, rám néz és elolvadok. De hátha egy kislánnyal képes leszek szigorúbb lenni, és majd Gábor olvad el tőle.

Tervezi, hogy valaha még visszatér a kézilabdapályára?

Bencével egy évet voltam otthon és tizenöt hónapig szoptattam, most is szeretnék minél tovább szoptatni, és lehetőleg minél többet otthon lenni. Mikor 2016-ban az első osztályból a másodikba igazoltam, azonnal érezhető volt Bencén, hogy nagyon jót tesz neki, hogy több időt tudok vele lenni. Sokkal fontosabb a karrieremnél az, hogy jó anya és jó feleség legyek. Ahogy Bencénél sem tudtam megmondani azt, hogy akarok-e egyáltalán, és ha igen, mikor visszamenni a pályára, most sem tudom. Szeretném megélni az anyaságot, és tudom, hogy sok sportolónőnek erre nincs is lehetősége.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek