A tej élet erő, egészség, persze csak annak, aki bírja minden alkotóelemét. Cinthya Dictator súlyos tejfehérje-érzékenységgel született, ám mire kiderült a betegsége, immunrendszere már teljesen legyengült. Mára azonban újra iszik és eszik tejtermékeket.
– Gyerekkoromban nagyon beteges voltam, sokáig ki sem derült, hogy miért. Az immunrendszerem folyamatosan küzdött, hogy fel tudja dolgozni a tejfehérjét, másra már nem maradt ereje. Mikor kiderült az érzékenység, onnantól nem ettem sem tejet, sem sajtot, a laktózérzékenyekkel szemben én ugyanis még mentes tejtermékeket sem ehettem. Nagy törés volt az életemben kisgyerekként, hogy ezekről le kellett mondanom – mondta lapunknak Cinthya, aki betegségéről először Wossala Rozinának a Profi a konyhámban házigazdájának mesélt.
– Aztán 23-24 évesen, a rák után úgy gondoltam, hogy ugyan mindig is egészségesen éltem, nem buliztam, jó gyereke voltam a szüleimnek, mégis daganatos beteg lettem, akkor bizony soha többé nem mondok le a tejről. Más egy ilyen betegség után alkoholista lenne, én tejfüggő lettem – mesélte tovább a fotóslány, aki ma már minimum hat-hat doboz tejet tart a hűtőben és a fagyasztóban is. Naponta minimum két litert megiszik, és a napi négy hatalmas tejeskávéjával együtt még ennél is többet fogyaszt.
– Ma már nincs semmilyen kellemetlen tünetem. Eldöntöttem, ahogy a rákból, ebből az érzékenységből is meggyógyulok. Így is lett.