Egyre népszerűbbek a sütős-főzős vlogok, amihez most Vágó Piros is csatlakozott. Az egykori rádióst férje ételérzékenysége inspirálta a YouTube csatorna elindításához.
Forrás: YouTube (képernyőfotó)
A Sláger FM egykori hangja háziasszony révén majd mindennap fakanalat ragad, így a rádiós munkáját maga mögött hagyva úgy döntött: a gasztronómiában folytatja a pályafutását.
– Mindig is érdekelt a főzés, aminek alapjait édesanyámtól sajátítottam el. Tőle lestem el néhány praktikát, amelyek később, amikor egyetemista lettem, igencsak a hasznomra váltak – kezdi a Borsnak Vágó Piros.
– Akkor szerettem meg igazán a főzést, és a kreatív alkotást, ami az ételkészítéshez elengedhetetlen. Az utóbbi négy évben pedig a férjem tejfehérje- és gluténérzékenységének köszönhetően már odáig fejlesztettem a tudásomat, hogy úgy éreztem, van annyi bennem, hogy kipróbáljam magam ezen a területen is – ecseteli Piros, aki Mautner Zsófi és ismerősei javaslatára vágott bele a saját YouTube-csatorna elindításába.
– A rádióban való felmondásomat követően először egy bisztrót szerettem volna nyitni, ám nem volt elég pénzem, elkezdtem más vonalon gondolkozni. Ekkor jött a vlogolás ötlete, a Piros kosara, amiben hol egymagam, hol pedig sztárvendégek társaságában főzök glutén- és tejmentes ételeket – mondta Piros.
Több híresség is fakanalat ragadott
Hazánk egyik gasztro úttörője Stahl Judit volt, aki után több sztár is fakanalat ragadott, hogy megmutassa, mit tud a konyhában. Az utóbbi időben a tévés műsorok mellett egyre népszerűbbé váltak a néhány perces, rövid videóbejegyzések, amik mindenki számára fellelhetőek az interneten.
Erdélyi Mónika is belevágott az internetes főzőcskézésbe, pontosabban sütögetésbe, amiben kislánya, Molly is a segítségére van.
Ilyen csatornát indított el többek között Liptai Claudia és férje, Pataki Ádám is, akik Édeskettes-ben főznek a követőiknek.
Egy rövidke epizód erejééig Szabó Zsófi és édesanyja, Pálma is kötényt ragadott, és elkészítettek a követőiknek egy tortát.
Steiner Kristóf Kristóf Konyhája néven oszt meg az olvasókkal különböző ínycsiklandó vegán recepteket, amikből már egy könyvet is kiadott.
Gáspár Bea a Konyhafőnök után vágott bele a vlogolásba, nemrég pedig a saját belvárosi lakáséttermét is megnyitotta Borvacsora néven.