Majdnem bizonyosnak látszik, hogy az amerikai színésznő kedvét lelte a főzésben. Ha Marilyn tovább él, bizonyára lett volna legalább egy fogyókúrás sikerkönyve, amelyben a szénhidrátszegény, fehérjében gazdag diétát népszerűsítené.
Az Egyesült Államok 35. elnökének felesége a ma is bálványozott Jackie Kennedy volt. Jacqueline híresen ügyelt a testsúlyára. Étele általában napi egy darab, az orosz blinihez hasonlóan tejföllel és a luxus szimbólumával, a Kaszpi-tengeri beluga kaviárral töltött sült krumpli volt. Kennedy elnök életének másik ikonikus női főszereplője a színésznő Marilyn Monroe volt, akinek az étkezési szokásai szintén eltértek az átlagostól.
A Kennedy elnök meggyilkolása előtt egy esztendővel (1962), ma is találgatásokra okot adó körülmények között elhunyt Marilyn Monroe (36 évesen) diétája kilóg a korabeli diéták sorából. A már megszűnt Pageant Magazine-nak 1952-ben adott interjújában Marilyn Monroe állítja, hogy ebédje, de a vacsorája is többnyire állati fehérje, vagyis hús, esetleg belsőség, némi zöldséggel, leginkább nyers sárgarépával körítve.
Az 1950-es évek szőke szexszimbóluma állítólag a II. világháború idején, még az akkori munkahelyén, egy repülőgépgyárban töltötte ki az IQ-tesztjét. Az átlagos amerikai IQ abban az időben 130 körül lehetett. Marilyn eredménye a kimagaslónak számító 160+ lett. Marilynt Einsteinnel összemérhető intelligenciájúnak gondolhatjuk, s lám, kicsi a világ, a 21 éves Marilyn és a nála 47 évvel idősebb Albert 1947 táján egymásra is talált. Marilyn így jellemezte Einsteint: „Ő volt a legenergikusabb férfi, akivel valaha is együtt voltam.”