Celeb

Marilyn Monroe ünnepi pulykájával igazi a karácsony

Bors

Létrehozva: 2018.12.24.

Majdnem bizonyosnak látszik, hogy az amerikai színésznő kedvét lelte a főzésben. Ha Marilyn tovább él, bizonyára lett volna legalább egy fogyókúrás sikerkönyve, amelyben a szénhidrátszegény, fehérjében gazdag diétát népszerűsítené.

A feleség is diétázott

Az Egyesült Államok 35. elnökének felesége a ma is bálványozott Jackie Kennedy volt. Jacqueline híresen ügyelt a testsúlyára. Étele általában napi egy darab, az orosz blinihez hasonlóan tejföllel és a luxus szimbólumával, a Kaszpi-tengeri beluga kaviárral töltött sült krumpli volt. Kennedy elnök életének másik ikonikus női főszereplője a színésznő Marilyn Monroe volt, akinek az étkezési szokásai szintén eltértek az átlagostól.

Fehérjékben gazdag diéta

A Kennedy elnök meggyilkolása előtt egy esztendővel (1962), ma is találgatásokra okot adó körülmények között elhunyt Marilyn Monroe (36 évesen) diétája kilóg a korabeli diéták sorából. A már megszűnt Pageant Magazine-nak 1952-ben adott interjújában Marilyn Monroe állítja, hogy ebédje, de a vacsorája is többnyire állati fehérje, vagyis hús, esetleg belsőség, némi zöldséggel, leginkább nyers sárgarépával körítve.

Marilyn Monroe IQ-ja

Az 1950-es évek szőke szexszimbóluma állítólag a II. világháború idején, még az akkori munkahelyén, egy repülőgépgyárban töltötte ki az IQ-tesztjét. Az átlagos amerikai IQ abban az időben 130 körül lehetett. Marilyn eredménye a kimagaslónak számító 160+ lett. Marilynt Einsteinnel összemérhető intelligenciájúnak gondolhatjuk, s lám, kicsi a világ, a 21 éves Marilyn és a nála 47 évvel idősebb Albert 1947 táján egymásra is talált. Marilyn így jellemezte Einsteint: „Ő volt a legenergikusabb férfi, akivel valaha is együtt voltam.”

Marilyn ünnepi pulykája

„Kovászolt francia kenyeret áztassunk vízbe, nyomkodjuk ki és tegyük félre. A csirkeaprólékot, szívet, májat vízben 5–10 percig főzzük, majd vágjuk fel. Egy egész vagy fél hagymát vágjunk fel, petrezselyemzöldjével, négy szál szárzellerrel és a következő fűszerekkel tegyük Bain-Marie-be (melegen tartó konyhai eszköz – a szerk.): kakukkfű, babérlevél, oregánó, baromfifűszersó, bors, maréknyi reszelt sajt, parmezán. 110–220 g darált marhafartő – tegyük serpenyőbe –, pirítsuk (olaj nélkül), aztán keverjünk hozzá 1–1 csészényi vagy több mazsolát, egy-egy csésze aprított diót, gesztenyét, fenyőmagot, 1 vagy 2 aprított főtt tojást. Keverjük össze. A csirkét vagy pulykát sózzuk, borsozzuk meg, belül és kívülről vajazzuk be (majd töltsük bele a tölteléket).”
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek