Celeb

Megkapta Benkó nevét egykori zenekara

Címkék
vita

fzs

Létrehozva: 2019.06.03.

A zenekar bírósági papírokkal tudja igazolni, hogy őket illeti a név, és ez ellen hazai bíróságon fellebbezni sem lehet. A zenekarvezető az özvegy vádjait visszautasítja.

Forrás: Végh István

Benkó Kata, Sándor özvegye szerint méltatlan minőségű zenét játszik az elhunyt férje nevét viselő Benkó Dixieland Band, amelyet az 50 éve a zenekarban játszó Nagy Iván vezet Sándor négy évvel ezelőtti halála óta. A Bors pénteki számában megjelent cikkre most a zenekarvezető válaszolt, aki nem érti, hogy mire alapozza az özvegy a véleményét.

– Fesztiválokon, a MÜPA-ban is többször felléptünk az elmúlt három évben, sőt tavaly a Glenn Miller-sorozattal jártuk az országot. Klubunk már 52 éve működik ugyanazon a helyszínen, a Pince­színházban. A repertoár gyakorlatilag nem változott – mondta a Borsnak Nagy Iván zenekarvezető, majd így folytatta: – Nem ér­tem, honnan veszi a család az ezzel kapcsolatos információkat, hiszen nem értenek a zenéhez, ráadásul Benkó Sándor halála óta semmilyen koncerten nem jelentek meg. 

A felek között nem csak a mi­nőségről folyik a vita, a Benkó név miatt is pereskedtek, és az özvegy szerint még pereskedni is fognak. Nagy Iván ezt egészen másképp látja: 

– Az Ítélőtábla jogerős végzésében világosan szerepel, hogy a zenekart illeti meg a jog a név használatára.  Sándor nem vonta vissza a csa­ládneve használatára vonat­ko­zó engedélyt, sőt egy televíziós ri­portban úgy nyilatkozott: a kí­vánsága az, hogy halála után változatlanul Benkó Dixieland Band néven működjön a zenekar.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek