Nem csoda, hogy a most zárult idényben a Nemzeti Kézilabda Akadémia korosztályos csapatai három bajnoki aranyat szereztek, ugyanis kiváló konyhafőnökük, Miseta Péter valósággal ontja a finomságokat.
A korábban Győrben gyakran sérült Tomori Zsuzsanna Siófokra írt alá szerződést, így nem kizárt, hogy a balatonboglári NEKA éttermébe olykor visszatér majd. Az átlövő egykor a Balaton partján gyógyulgatott, ahol Miseta Péter mesterszakács lazacából és más halféleségeiből rengeteget fogyasztott.
– A kétszeres győri BL-győztes Fodor Csenge is a boglári akadémián végzett, a minap járt is nálunk, és természetesen kedvenc natúr csirkéjét kapta tőlem - újságolta Miseta, aki naponta 180-200 főre főz, de nemritkán 50-60 pluszvendég is érkezik.
A legutóbbi női Final Four előtt a Rosztov itt edzőtáborozott, és annak edzője, Ambros Martin azzal búcsúzott, a csodálatos étkeken nem múlhat majd a jó szereplésük. Miseta három éve Hévízen érdemelte ki a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mestervacsoráján a mesterszakács címet, manapság a NEKA konyhafőnökeként az élelmezés-vezetővel közösen tíz napra előre tervezi az étlapot.
– Nem minden fiatal kedveli a főztömet – állít meglepőt az egykori kosárlabdázó, akit 2013-ban Mocsai Lajos kérésére került a boglári akadémiához. – A nálunk általában négy évet eltöltő tinédzserek közül sokan pizzával, rántott hússal, hamburgerrel építenék fel az étrendjüket. Bebizonyítottam nekik, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült pizza is kiváló, a hamburgert pedig olyan húsból készítem, amely egészséges.
Szóval, Bogláron a korgó gyomor ismeretlen.