Egy korábbi királyi szakács elárulta, a szívek királynője rettenetesen ügyetlen volt a konyhában.
Darren McGrady tizenöt évet töltött a brit királyi család szolgálatában szakácsként, és ez idő alatt nemcsak II. Erzsébet királynőnek, hanem Diana hercegnének, illetve fiainak, Harrynek és Vilmosnak is rendszeresen főzött. Egy reggeli műsorban McGrady hosszú visszaemlékezést tartott életének ezen szakaszáról, és el is kotyogta, hogy Diana a konyhában rettenetesen ügyetlen volt.
– Ő volt minden idők legügyetlenebb szakácsa. Emlékszem, egyszer áthívta egy barátját, és egy sima paradicsomos tésztát készített. Amikor a tészta megfőtt, elvonultak megenni az ételt, ám ahogy Diana visszatért a konyhába, gázszagot érzett, ezért ijedtében azonnal hívta a palota tűzoltóságát – meséli a szakács.
– Néhány nappal később nevetve mesélte, hogy elfelejtette elzárni a gázt és kis híján felgyújtotta az egész konyhát, annak viszont nagyon örült, hogy tizenkét csinos tűzoltó érkezett a segítségére – újságolta a férfi, aki rengeteg pürés ételt készített az ifjú Vilmosnak és Harrynek, amíg a gyerekek a hamburgerre, hot-dogra, sült csirkére és pitére váltottak. McGrady arról is mesélt, hogy II. Erzsébet egyáltalán nem ínyenc, ellentétben férjével, Fülöp herceggel, aki imád enni, és kifejezetten érdeklődik a világ gasztronómiája iránt, illetve fontosnak tartja tudni, hogy amit éppen eszik, honnan származik. A szakács szerint őfelsége ebédje leginkább halból, csirkehúsból és zöldségekből áll, a tésztát és a krumplit száműzte étrendjéből, a palotában pedig megtiltotta, hogy fokhagymával főzzenek. A steaket kizárólag jól átsütve fogyasztja, a teát pedig hagyományosan csak tejjel, mindenféle édesítőszer nélkül issza.
Egyvalamiről azonban képtelen lemondani II. Erzsébet: a csokoládéról, amit magában, illetve torta és sütemény formájában is nagyon szeret. A fogadások a királyi palotában pedig óraműpontossággal, fegyelmezetten zajlanak, így ha a királynő leteszi az evőeszközöket, mindenki számára vége az étkezésnek.