Celeb

Weisz Fanni barátai elfelejtik siketségét

Címkék
Weisz Fanni

K. K.

Létrehozva: 2019.12.18.

Noha születése óta, immár 27 éve éli siketen az életét Weisz Fanni, a modell barátai néha elfelejtik, hogy hallássérült. Fanni ezen persze csak jót mulat.

Nem egyszer keveredett vicces szituációba Weisz Fanni a siketsége miatt. A modell már hét éve alkot egy párt a szerelmével, Hajmásy Péterrel, a közös barátaik mégis olykor elfelejtik, hogy Fanni nem hall. Akkor sem, ha kiabálnak.

– A múltkor szereltünk össze egy szekrényt, a csavarhúzó pedig nálam volt. Közben nyomkodtam a telefonomat, mert éppen meg kellett csinálnom rajta valamit. Peti és a barátai közben a csavarhúzót keresték, és egymást kérdezgették, hogy hol van, hova tettük, milyen hü­lyék, hogy nem találják. Persze végig nálam volt, de hát hiába kiabáltak, én nem hallottam semmit, s mire feleszméltem, csak azt láttam, hogy mindenki nagyon ideges. Kérdeztem, hogy mi a baj? Mire jött a vá­lasz mérgesen, hogy nincs meg a hülye csavarhúzó. Erre kinyitottam a tenyeremet, és megkérdeztem: ez? Mondanom sem kell, nem hittek a szemüknek, aztán jót nevettünk – írta le lapunknak történetét Fanni, akinek a férje viszont annyira belejött a jelbeszédbe, hogy gyakran a haverjainak is jelel ahelyett, hogy beszélne.

– Néha elmegyünk szórakozni, és mi jelelve beszélgetünk Petivel, a többiek pedig csak ordítoznak, hogy hallják egymást a hangos zene miatt. Aztán Peti volt, hogy annyira belejött a jelelésbe, hogy még a barátaival is így próbált kommunikálni, ők pedig csak értetlenül néztek rá, mit akar – ma­gyarázza a modell, aki külföldön is boldogul, noha minden országnak más a jelnyelve.

– Mint a hallóknál, úgy nálunk is minden országnak más jelelése van, de van egy nemzetközi is, s ha nem is tudunk folyékonyan beszélni a másik siket nyelvén, pár perc alatt megértjük egymást, hogy mit is szeretne! 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek