Csodájára járnak az egykor duci énekesnőnek, Adele-nak, aki több mint 40 kilót dobott le magáról. Sokan kíváncsiak a módszerére. Íme!
Mióta Adele több mint negyven kilótól szabadult meg, és ezzel szinte felismerhetetlenné vált, mindenki az énekesnő titkára kíváncsi. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ha Adele nevét beírjuk a keresőbe, a Google rögtön az „Adele fogyása” kifejezést ajánlja fel, azaz az emberek erre keresnek rá vele kapcsolatban a legtöbbet.
A 31 éves brit énekesnő azután kezdett odafigyelni az alakjára, hogy tavaly áprilisban tönkrement a házassága Simon Koneckivel. Barátai szerint Adele nem hiúságból akart fogyni, sokkal inkább egészségesen akart élni, és ezzel jó példát mutatni hétéves kisfiának, Angelónak. Bár korábban elárulta, hogy nem szeret mozogni, a válás után mégis aktívan kezdett gépi pilatesezni és az egész testet átmozgató crosstraining-edzésekre járni.
Az elképesztő változás azonban nagyrészt az étrendváltásnak köszönhető: úgy tudni, Adele az úgynevezett sirtfood-diétát követi, amelynek lényege, hogy szirtuinfehérjékben gazdag táplálékokat fogyasztunk, mint a fodros kel, az extraszűz olívaolaj, a hajdina vagy az áfonya. A diéta első szakasza igen szigorú, az első három napban 1000 kalóriára kell korlátozni a kalóriabevitelt, és egyetlen (természetesen szirtuinban gazdag) fogáson kívül csak zöldséglevet fogyaszthatunk. A későbbiekben a bevitelt 1500 kalóriára növelhetjük, aminek következtében több fogást is ehetünk egy nap, és szakértők szerint még az étcsoki vagy a vörösbor is belefér az első szakasz után.
Külföldi értesülések szerint Adele a mai napig mindössze 1000 kalóriát visz be a szervezetébe naponta, ami a nőknek ajánlott napi 2000 kalóriához képest nagyon kevés, főleg, hogy még testmozgást is végez mellé – így mindenkinek csak azt tudjuk tanácsolni, hogy óvatosan kövesse Adele példáját.
Ezek az ételek különösen gazdagok természetes növényi vegyi anyagokban, úgynevezett polifenolokban, elnyomják az étvágyat, aktiválják a zsírégetést, nem mellesleg finomak.
Alma
Áfonya
Chili
Citrusfélék
Datolya
Dió
Eper
Jó minőségű étcsokoládé
Extraszűz olívaolaj
Hajdina
Karalábé
Kávé
Kelkáposzta
Capribogyó
Kurkuma
Lestány
Lila hagyma
Petrezselyem
Szója
Zöld tea
Vörösbor