Közös receptkönyvet adtak ki Karantén Kantin címmel.
Egy olyan jótékonysági célú, digitálisan letölthető szakácskönyv került a piacra, amely a legnépszerűbb képernyős szakácsok összefogásából született. 3 ezer forintos adományért cserébe bárki megkaparinthatja a 40 receptet tartalmazó, 100 oldalas Karantén Kantin szakácskönyvet, amit húsz kedvelt sztárséf jegyez.
– Mi, a médiában gyakran megjelenő séfek és gasztronómiai szereplők ezzel az összefogásunkkal szeretnénk hangot adni annak, hogy mennyire nagyra becsüljük az egészségügyi dolgozók helytállását ebben a nehéz helyzetben, és hogy ebben a bizonytalan időszakban milyen fontos számunkra is az „együtt” kifejezés valódi tartalma. Az elmúlt hetekben többen álltak be a tűzhelyek mögé, mint valaha, és többen etetik napi szinten a családjukat házikoszttal, mint valaha. Ezért azt találtuk ki, hogy segítő adományotokat ezzel a hasznos, receptekkel és ötletekkel teli szakácskönyvvel háláljuk meg. A húsvéti csomagot és ételeket a kedvezményezett kórházak dolgozóinak a válsághelyzet által szintén komolyan érintett, elsősorban családi éttermek/pékségek/cukrászdák biztosítják. Így segítünk ezeken a kisvállalkozásokon is – olvasható a projekt weboldalán.
A szakácskönyvben többek között Gianni Annoni, Wossala Rozina, Krausz Gábor, Vomberg Frigyes, Mautner Zsófia, Fördős Zé, Havas Dóra, Gáspár Bea, Kovács Lázár, Jókuti András, Bernáth József, Rákóczi Feri, Marton Adrienn, Rácz Jenő, Vajda Pierre, Sárközi Ákos, Steiner Kristóf, Kovács Lázár, Pataky Péter, Wolf András, és Lakatos Márk receptjeit olvashatjuk, és a beérkező adományokból 120 húsvéti ebédet osztanak ki a Rókus Kórház karanténban dolgozó orvosainak és nővéreinek.