Sztárszakácsok lesznek hírességeink a bezártságban. Dobó Kata főztjét agyondicséri a kislánya.
Forrás: Bánkúti Sándor
Azok, akik eddig a munkájuk miatt ritkán álltak a konyhában, most napi rendszerességgel főznek. A hazai hírességeink közül többen is vannak, akik profi séfeket megszégyenítő leleménnyel készítenek ebédet a családjuknak. Belőlük ezt hozta ki a karantén.
– Nem nagyon főztem eddig, kivéve a kislányom kedvenc ételeit, például a spenótot – mondta a Bors megkeresésére Dobó Kata, majd így folytatta: – Ez a helyzet új dolgokra tanít engem is. Most, amikor beszélgetünk, éppen húst panírozok, rántott hús lesz krumplipürével. Valamelyik nap összedobtam egy frankfurti levest, erre nagyon büszke vagyok, még sosem csináltam. Eleve levesekkel nem volt valami közeli a viszonyom, leragadtam a krémleveseknél, és rettegtem a húslevestől is, az volt a mumusom, nem tudom, miért. Mostanra azonban már többször is főztem, és mivel megdicsérte a kislányom, elhiszem neki, hogy jól sikerült. Ha receptre vagy segítségre van szükségem, felhívom anyát vagy a húgomat, ők mindenben támogatnak. Egyedül a logisztikája nehézkes még mindig. Kitalálni, hogy mi az, ami gyorsabban romlik, és azt előbb felhasználni. Ez még nem állt össze tökéletesen a fejemben, de igyekszem nagyon – fűzte hozzá a színésznő.
Nem mindenhol ilyen csendesek a hétköznapok, Emilio és Tina rendszeresen vitáznak főzés közben.
– Hál’ isten nálunk Emilio is szeret főzni, sőt ő inkább a főételeket készíti, és én cukrász végzettségem lévén a desszerteket csinálom. Amíg Emilio főz, addig nekem van időm elpakolni, bár mindig kirobban a vita köztünk, mert tipikus férfiként semmit sem talál, és semmit sem pakol el maga után. Így, félbeszakítva a takarítást rohanok a konyhába a keze alá dolgozni, mint egy kukta – mondta lapunk érdeklődésére Tina, majd hozzátette: – Bevásároltunk olyan alapélelmiszereket, amiből könnyedén el tudunk készíteni többféle fogást. Ilyen étel például a sárgaborsókrém-leves, amit mi mindig felturbózunk, így nemcsak költséghatékony, de változatos is – fűzte hozzá Tina.
Mára is kisütöttünk Nektek valamit! Hogy mit, kiderül 20:55-kor a Sláger TV-n! Ki tart velünk? Tina#slagertv #dragacsaladom
Posted by Drága családom - Az Emilio FamÃlia on Monday, March 30, 2020
Bay Éva műsorvezetőnő híresen ügyes a konyhában, a karantén azonban belőle is olyan új ötleteket hozott ki, amire eddig nem is gondolt.
– Általában mindennap főzök, de, ha marad étel, akkor simán elvagyunk azzal is. Ma nálunk egybesült grillcsirke készült salátával, az uram kapott hozzá barackkompótot, rizibizit és csilibabot is, ő mindent ehet. Sajnos sok kenyerünk megmaradt, azért abból, hogy mentsem a menthetőt, gyorsan sütök egy kenyérpudingot. Ez szeletelt fehér kenyér, amit vaníliás forró tejjel leforrázok, kikeverek hozzá egy kis tojást vaníliás cukorral, és már kész is – közölte a Bors kérdésére Bay Éva.