Celeb

Húslevessel védekezik a koronavírus ellen Dobó Kata

F. Zs., L. P.

Létrehozva: 2020.04.04.

Sztárszakácsok lesznek hírességeink a bezártságban. Dobó Kata főztjét agyondicséri a kislánya.

Forrás: Bánkúti Sándor

Azok, akik eddig a munkájuk miatt ritkán álltak a konyhában, most napi rendszerességgel főznek. A hazai hírességeink közül többen is vannak, akik profi séfeket megszégyenítő leleménnyel készítenek ebédet a családjuknak. Belőlük ezt hozta ki a karantén.

– Nem nagyon főztem eddig, kivéve a kislányom kedvenc ételeit, például a spenótot – mondta a Bors megkeresésére Dobó Kata, majd így folytatta: – Ez a helyzet új dolgokra tanít engem is. Most, amikor beszélgetünk, éppen húst panírozok, rántott hús lesz krump­lipürével. Valamelyik nap összedobtam egy frankfurti levest, erre nagyon büszke va­gyok, még sosem csináltam. Eleve levesekkel nem volt valami közeli a viszonyom, leragadtam a krémleveseknél, és rettegtem a húslevestől is, az volt a mumusom, nem tudom, miért. Mostan­ra azonban már többször is főztem, és mivel megdicsérte a kislányom, elhiszem neki, hogy jól sikerült. Ha receptre vagy segítségre van szükségem, felhívom anyát vagy a húgomat, ők mindenben támogatnak. Egyedül a logisztikája nehézkes még mindig. Kitalálni, hogy mi az, ami gyorsabban romlik, és azt előbb felhasználni. Ez még nem állt össze tökéletesen a fejemben, de igyekszem nagyon – fűzte hozzá a színésznő.

Nem mindenhol ilyen csendesek a hétköznapok, Emilio és Tina rendszeresen vitáznak főzés közben.

– Hál’ isten nálunk Emilio is szeret főzni, sőt ő inkább a főételeket készíti, és én cukrász végzettségem lé­vén a desszerteket csinálom. Amíg Emilio főz, addig nekem van időm elpakolni, bár mindig kirobban a vita köztünk, mert tipikus férfiként semmit sem talál, és sem­mit sem pakol el maga után. Így, félbeszakítva a takarítást rohanok a kony­hába a keze alá dolgozni, mint egy kukta – mondta lapunk érdeklődésére Tina, majd hozzá­tette: – Bevásároltunk olyan alapélelmiszereket, amiből könnyedén el tudunk készíteni többféle fogást. Ilyen étel például a sárgaborsókrém-leves, amit mi mindig felturbózunk, így nemcsak költséghatékony, de változatos is – fűzte hozzá Tina.

Mára is kisütöttünk Nektek valamit! Hogy mit, kiderül 20:55-kor a Sláger TV-n! Ki tart velünk? Tina#slagertv #dragacsaladom

Posted by Drága családom - Az Emilio Família on Monday, March 30, 2020

Bay Éva műsorvezetőnő híresen ügyes a konyhában, a karantén azonban belőle is olyan új ötleteket hozott ki, amire eddig nem is gondolt.

– Általában mindennap főzök, de, ha marad étel, akkor simán elvagyunk azzal is. Ma nálunk egybesült grillcsirke készült salátával, az uram kapott hozzá barackkompótot, rizibizit és csilibabot is, ő mindent ehet. Sajnos sok kenyerünk megmaradt, azért ab­ból, hogy mentsem a menthetőt, gyorsan sütök egy kenyérpudingot. Ez szeletelt fehér kenyér, amit vaníliás forró tejjel leforrázok, kikeverek hozzá egy kis tojást vaníliás cukorral, és már kész is – közölte a Bors kérdésére Bay Éva. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek