Celeb

Árpa Attila ellen dolgozik a személyiségzavara

I. A.

Létrehozva: 2021.07.20.

Árpa Attilának önmagával is meg kell küzdenie a TV2 új táncos show-műsorában, a Dancing with the Starsban. A színész elsőként vállalta fel nyíltan, hogy narcisztikus személyiségzavarban szenved, ami hatással van az emberi kapcsolataira.

Nehéz időszak vár Árpa Attilára, aki idén egyike lesz annak a 12 hírességnek, akik táncban mérik össze tudásukat a Dancing with the Stars ősszel induló második évadában. A színész nárcisztikus személyiségzavarban szenved, ami miatt szent meggyőződése, hogy ő maga minden tekintetben közel áll a tökéleteshez. Így aztán kifejezetten rosszul tűri a kritikát.

– Narcisztikus szociopataként tisztában kell lennem azzal, hogy bőven vannak dolgok, amikhez mások nálam jobban értenek. Esetemben a tánc nagyon is ebbe a kategóriába esik. Láttam már magam felvételen táncolni, és hát nem nehéz beismerni, hogy ez nem az én terepem – kezdte nevetve a Borsnak Árpa Attila, aki ennél fogva igyekszik majd alárendelni magát profi táncpartnerének, Stana Alexandrának.

– A lényeg, hogy most nem irányíthatom majd a szituációkat, maximum javaslatokat tehetek. Eközben pedig figyelek arra, hogy lehetőleg senkit se bántsak meg. Ez utóbbi egyébként nem könnyű, mivel soha nem tudatosan teszem, vagyis többnyire nem veszem észre, hogy éppen sértő vagy manipulatív vagyok – mondta a színész, akiben a tánccal kapcsolatban is él néhány sztereotípia, amik saját bevallása szerint is legyőzésre várnak a következő hetekben.

– Fontos feladatom lesz, hogy bizonyos mozdulatokkal kapcsolatban el tudjak vonatkoztatni attól, hogy nőiesnek érzem őket. Tisztában vagyok vele, hogy ezek a mozdulatok teszik gyönyörűvé az összhatást, de mégis nehéz lesz ezen túllépnem. Viszont, ha sikerül, akkor a narcizmusomat akár még a hasznunkra is tudom fordítani – fejtette ki Árpa, aki egy beszélgetéssorozatot is indított annak érdekében, hogy minél többen megismerjék és felismerjék a narcisztikus személyiségzavar tüneteit és azok hatásait a mind a „betegek”, mind pedig az elszenvedők tekintetében. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek