Ma este vadonatúj évaddal folytatódik a TV2-n a Séfek Séfe! A 3. évadban a nézők ismét láthatják Vomberg Frigyest, Wolf Andrást és Krausz Gábort, akiket a csapatukba tartozó versenyzők idén is izgalmas kihívások, meglepő helyzetek elé állítanak. Krausz Gábor a Metropolnak mesélt a tapasztalatairól.
– Úgy érzem, nekünk, zsűritagoknak sikerült fejlődnünk az előző évadokhoz képest. Levontuk a konzekvenciát, tanultunk a hibáinkból, amit pedig jól csináltunk eddig, azt az idén is igyekeztünk folyatni – mondta el a Metropolnak Krausz Gábor, aki hozzátette: izgalmas karaktereket választottak a csapataikba, akiknek egészen váratlan helyzetekkel kell megbirkózniuk.
– A versenyzők között akad Michelin-csillagos étteremben dolgozó séf, aki éveken át dolgozott a világ legnívósabb éttermeiben, és hétköznapi háziasszony is, aki eddig csak a családjának főzött. Talán meglepő, de ebben a műsorban nem számít a vendéglátós tapasztalat: csakis az, hogy mennyire tudnak csapatban dolgozni a versenyzők, és milyen gyorsan képesek reagálni a kihívásokra. Egyet biztosan ígérhetek: lesznek meglepetések.
A sztárséf első gyermeke, Hannaróza 2019 decemberében jött a világra. Az apaság – ahogy az lenni szokott – fordulópontot jelent az életében. Bár igyekezett szigorú csapatfőnök maradni, sokkal megértőbben viszonyul a versenyzőihez.
– Az apaság megváltoztatott, sokat formált rajtam. Most már gyorsan fel tudom mérni, hogy ki az, akinek szakmai magyarázat kell, kivel kell határozottabban beszélni, hogy jobban teljesítsen, és kinek van szüksége arra, hogy megnyíljon nekem, mint egy pszichológusnak. Nem nagyon barátkoztam a versenyzőkkel, igyekeztem megtartani a két lépés távolságot, de ha szükségük volt rám, mindig ott voltam.
De vajon miket főz egy sztárséf otthon? A kérdésre október végétől mindenki választ kaphat: ekkor jelenik meg Krausz Gábor könyve, ami a Családom és egyéb receptfajták címet kapta. A könyvben húsz receptet találnak majd az olvasók, a fele Gábor, a másik fele a felesége, Tóth Gabi kedvenc ételei. A finom falatok mellett pedig a sztárséf magánéletébe is betekintést nyerhetünk.
– A könyvben írok a múltamról, a gasztronómiai kalandjaimról és az egyéb tapasztalataimról. Nagyon keményen dolgoztam, hogy idáig eljussak. Hiszem, hogy a környezetemtől kapott segítő és ártó szándék egyaránt segített abban, hogy elérjek oda, , ahol most vagyok – fogalmazott Gábor.