SHOW

Kiéneklik magukból fájdalmukat a versenyzők

Címkék
frissA Dal

Létrehozva: 2022.02.26.

A Dal 2022 műsorában az elődöntőbe továbbjutott 20 produkció verseng az elkövetkezendő két szombaton, adásonként tíz-tíz előadóval. A mostani mezőnyben feltűnően sokan énekelnek nehéz témákról, fájdalmaikról és traumáikról.

A Dal 2022 színpadán szombaton este is összegyűlnek kis hazánk legígéretesebb slágergyanús dalai. Összeállításunkban megmutatjuk, hogy az elődöntősök milyen személyes, vagy átfogóbb szociális érzékenységű dalokkal készülnek a showműsorra.

Ekanem: Hideg szél

A múlt héten lezajlott válogató versenyében utolsó helyről a nézők juttatták tovább Ekanem Bálintot, Hideg szél című dalával, melynek személyes indíttatásáról a zenész saját oldalán emlékezett meg.

Életem egyik legkilátástalanabb időszakában a szeretteim és barátaim mellett a zene volt az, ami tartotta bennem a lelket. Ekkor fogant meg a Hideg szél is – vallott őszintén érzéseiről Ekanem, aki a dalával emléket állít az utakon elvesztett családtagjaiért.

Sándor Szofi: 21 gramm

A 17 éves Szofi koronavírusban elvesztett nagymamájáról énekel, a 21 grammban. A fiatal tehetséget saját gyásza inspirálta. Szofi tini kora ellenére nagyon mély szöveget írt, a civil életében is spirituális embernek tartja magát.

Hegedűs Bori és Tempfli Erik: Anya

Bori és partnere, Erik zongora alapú balladája az anyaság kérdésekkel kikövezett útjáról szól.

Erik megírta a dal zenei vázlatát, és engem rögtön elsodort hihetetlen érzelmes hangulata. Kinéztem a konyhába, ahol édesanyám főzött éppen, és ekkor jöttem rá, hogy egy gyermek és az anya hullámokkal teli kapcsolatát szeretném a nótában megfogni – mesélte el a dal születésének pillanatát Bori, és azt is hozzá tette, hogy anyukája még aznap el is sírta magát, amikor először meghallotta az új szerzeményt.

Az este résztvevői

Ekanem: Hideg szél

Hegedűs Bori és Tempfli Erik: Anya

Nyári Aliz: Félóra nyár

Oláh Ibolya: Nem adom el

Palágyi Ildikó :Pillangó

Pankastic!: Hosszú volt a nyár

Sándor Szofi: 21 gramm

Subtones: Nem segít más

Third Planet: Táncol a világ

Ya Ou: Zsákutca

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek