A Dal

Tarol a női erő a Dal 2022 élő showjában

Címkék
frissA Dal

Létrehozva: 2022.03.05.

Már csak öt hely kiadó a Dal 2022 végső fináléjában, melyet a jövő szombaton sugároz a Duna csatorna. Az eddigiekhez képest is döntő többségeben női versenyzőkkel találkozhatnak majd a nézők a műsorban. Ennek kapcsán járt utána a Bors, hogy a női karizma milyen jelentőséggel bír egy ilyen kiélezett versenyszituációban.

A műsor énekes szereplői között a feszültség a tetőfokára hágott, miután egy hét múlva derül ki, ki viszi haza a sokmilliós nyereményeket, és kié lesz az év slágere. A szombat este másik izgalma lesz, hogy a zsűri döntése alapján átadják a „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerést is. Ugyanakkor az előadóknak a feladat adott: a legjobbat szeretnék kihozni magukból. A versenyszituáció feszültséglevezésére mindenki más taktikát alkalmaz színpadra lépés előtt. Azt is megtudtuk tőlük, ki milyen technikával vértezi fel magát, hogy a legjobban teljesítsen az ő három percében.

Gubik Petra Ez van, ez! című dalában egy személyes történetet dolgoz fel, melyet a tizenéves lázadó fiatal felnőtt korából ragadt ki az énekesnő. A dal szövegírója maga az előadó, és Müller Péter Sziámi volt, ezzel nagy eséllyel pályázhat a műsor dalszövegeket jutalmazó díjra is, melyet szombaton osztanak ki.

Petrát arról kérdeztük, hogy hisz-e a női energiákban? Mi a véleménye, hogy vajon tényleg más eszközzel operálnak a nők a színpadon, mint az ellenkező nem? – Mindegy férfi vagy nő áll a színpadon, ha az engem érdekel, ha kíváncsivá tesz. Sugározzon, legyen kellemes jelenség és ez mutatkozzon meg az előadásmódjában is. Legyen stílusa, egyénisége, önálló értékes gondolatai és ragadjon magával, zökkentsen ki a napi rutinomból azzal a pár percével, amíg elénekli a dalát – véleményezett az énekesnő.

A Napfonat együttes idén a Mint a záporral képviselik az acapella műfaját. Egyértelműen a nagy női összefogást jelenítik meg az idei szériában. Az öt lány, egy baráti társaság a civil életben is, a színpadon pedig ezért is láthatóan sokszorozódnak az energiáik. A dalukban a nyári zápor varázsát éneklik meg, és szombatonként összehangolódásképpen az egész napot igyekeznek együtt tölteni.

Majoros Csenge dalában a szerelemről, de nem akármilyen, hanem a Földöntúli szerelemről énekel. A melodikus dalt a fiatal énekesnő zongora, és vonós kísérettel énekli szombaton a Dunán. Csenge bevallása szerint kihívással küzd dalában énektechnikai szempontból, mivel ő klasszikus előadásmódot tanult, és nehéz megtalálnia az egyensúlyt a a két technika között. Egy dolog segít neki ebben: imádja a kihívásokat, és amikor énekel, minden női energiáját mozgósítja.

Az este főszereplői

A második elődöntőben, szombaton 19:35-től a következő dalok térnek vissza akusztikus verzióban:

Andelic Jonathan JOTA Elhiszem még, GRETA Igazi kincs, Gubik Petra Ez van, ez!, Majoros Csenge Földöntúli szerelem, a MattSet Most vagy soha, a Napfonat Mint a zápor, a Ruby Harlem & Roy Még ma este, Solére Másért, Pádár Szilvia Kismadár, a Swing á la Django feat. Koszika Utazás. Már csak négy döntős hely kiadó. Az este másik izgalma lesz, hogy a zsűri döntése alapján átadják a „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerést.

Hegedűs Bori és Tempfli Erik Anya

Nyári Aliz Félóra nyár

Oláh Ibolya Nem adom el

Third Planet Táncol a világ

Subtones Nem segít más

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek