Étkezés

Opitz Barbi fél éven át csak paradicsomos tésztát evett

Bors

Létrehozva: 2022.10.25.

Bár Barbi még ingoványos talajnak érzi a konyha csiszolt kövezetét, annál szívesebben kísérletezik fakanállal a kezében.

A fiatal énekesnő a Troll a konyhában műsorában mutatta meg tudását másik öt társával együtt. A hét alatt rengeteg ételkülönlegességet vittek a zsűri elé. Barbival a főzési szokásairól és a Troll a konyhában kulináris krimi kapcsán beszélgettünk. 

Fotó: Viasat 3

Melyik családi recept az abszolút kedvenced?

A rántott sajtot krumplipürével sosem fogom megunni. Ez az étel mindig is a kedvencem volt, illetve pozitívum benne az is, hogy egyszerű az elkészítése - így nekem sem okoz gondot. De anyukámé verhetetlen, azt szeretem a legjobban.

Van olyan étel vagy alapanyag, amit nem vagy hajlandó megenni?

Ne is mondd, az ecet számomra rémálom! Hiába finom valami, ha tudomásomra jut, hogy van benne egy alapanyag, amitől irtózom – akkor az nálam azonnal feketelistára kerül. 

Pároddal szoktatok együtt ügyködni a konyhában?

Oda meg vissza vagyok az olasz konyháért, egyszer fél éven keresztül csak paradicsomos tésztát ettem, annyira imádom! Bár nem jellemző ránk, hogy a konyhában közösen serénykedünk, de ebben az időszakban közösen is elkészítettük a kedvencem – ez azóta is kedves emlék. 

Fotó: Viasat 3

Honnan merítesz inspirációt a főzéshez?

Nem tartozom azok közé, akik az idejük nagy részét a konyhában töltik, viszont a közelmúltban kedvet kaptam, hogy új recepteket próbáljak ki. Mikor főzni támad kedvem, az internetről inspirálódom: így találtam rá egy ütős gombapaprikás receptre, amit már többször is főztem azóta. 

Inkább a nyomozásra vagy a főzésre koncentráltál a műsor alatt?

Igyekeztem mindkettőre, de tény, hogy az ügyesebb szakácsokra bíztam a főzést, közben sokat tanultam tőlük. A hét elején még feszülten koncentráltam arra, hogy ne rontsak el semmit, később feloldódtam és a nyomozásban vettem ki a részem leginkább, hogy minél hasznosabb tagja legyek a csapatnak.

Milyen új főzési technikákkal gazdagodtál?

Számos érdekességet láttam, voltak egyszerűbb és bonyolultabb ételek, specialitások. Már várom, hogy kipróbálhassam ezeket otthon, kíváncsi vagyok, mennyit fejlődtem! 

Ha kíváncsi vagy, ki és hogyan trollkodja szét a csapatát, kapcsolj a VIASAT3 Troll a konyhában című műsorára minden hétköznap 20 órától. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek