Gyász

Egyszerű műtétnek indult, belehalt a közkedvelt énekes

K.B.

Létrehozva: 2023.01.18.

Felfoghatatlan veszteség érte a zenei világot. Családja, barátai és kollégái egy emberként gyászolják a világhírű énekesnőt.

Hatvankilenc éves korában elhunyt az ausztrál jazz és soul ikon Renée Geyer. A közkedvelt énekesnő csípőműtét miatt feküdt be a kórházba Geelongban, de a műtétet követő komplikációkba belehalt - közölte lemezkiadója. A kórházban töltött idő alatt egyébként műthetetlen tüdőrákkal is diagnosztizálták.

gyász, gyertya, pexels
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

- Geyer békésen, családja és barátai körében halt meg - közölte kiadója.

- Éppen a múlt hónapban Renée telt ház előtt énekelt, és egy újabb mozgalmas év elé nézett volna, amiben azt csinálhatta volna, amit a legjobban szeretett: fellépni hűséges rajongóinak szerte az országban. Renée úgy élte az életét, ahogyan fellépett, a saját feltételei szerint és a lehető legnagyobb odaadással. Szeretett és tisztelt, természeti erő és nemzeti kincs volt, és halála óriási űrt hagy az ausztrál zeneiparban – áll a közleményben.

Az énekesnő hosszú pályája során olyan zenészekkel, együttesekkel is dolgozott, mint Neil Diamond, Men at Work, Sting, Joe Cocker.

Geyer szólóművészként kereskedelmi sikereket ért el Ausztráliában az " It's a Man's Man's World ", a " Heading in the Right Direction " és a " Stares and Whispers " című slágerekkel az 1970-es években, valamint a " Say I Love You " című dallal az 1980-as években. Geyer nemzetközileg is elismert és keresett háttérénekes volt.

(VIA)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek