Andi ma már gyönyörű és tágas otthonban él a családjával, de voltak nehéz évek, amik kényszermegoldásokat szültek.
Lilu YouTube podcastjében ezúttal Keleti Andi ülhetett a sminkasztalhoz és már az első percekben is annyi érdekfeszítő dolgot mesélt el, hogy a műsorvezető nem győzte kapkodni a fejét. Annak ellenére is, hogy a profi versenytáncossal az elmúlt 16 évben sok közös munkájuk volt, mégis tudott neki újat mondani.
Andi sok főzőműsorban megfordult. Mivel a nagy kihívásokra szeret alaposan felkészülni, ezért a versenyeket megelőzően igyekezett - ahogy ő fogalmazott - lóhalálában elsajátítani azokat az ismereteket, amelyekkel a profi séfek rendelkeznek. Ennek köszönhetően akkora tudásra tett szert, ami elegendő volt egy szakácskönyv megírásához. A gasztronómiai ismereteit azóta is folyamatosan bővíti, hol magyarországi, hol olasz főzőiskolák különböző kurzusain tanul. Ez azonban nem volt mindig így.
Férjével, Zolival közös életüket egy kis szuterén lakásban kezdték meg, ahol finoman szólva nem voltak adottak a körülmények a főzéshez.
“A lakásnak úgy volt kialakítva a konyhája, hogy az volt az volt a legbelső rész és egyáltalán nem lehetett szellőztetni. Tehát én ott értelemszerűen nem főztem”
- mesélte Andi, aki a kislánya 3 éves koráig élt ott a családjával. Idővel saját kertes házukba költöztek, ami tágas és kényelmes volt ugyan, de továbbra sem biztosította azokat a feltételeket, amelyek a főzéshez kellettek.
“A családi házban szép lassan lett konyhám. Nem mondom, hogy rögtön, mert legalább 2 éve ott laktunk, mire kész lett, addig a fürdőkádban mosogattam és főző platnin főztem. Nyilván ez sem volt ideális ahhoz, hogy az ember a főzéstudományát nagyon magasra emelje”
- idézte fel a kihívásokkal teli időszakot Andi, ami után már brillírozott a főzőműsorokban.