Anita az otthoni szokásokról számolt be és elárulta, hogy náluk ki szokott főzni és miként osztják el az otthoni tevékenységeket.
Otthon a konyha Roberto birodalma, a művésznő párjáé. Az olasz gasztroszakember külön örömmel főz a családjának. Azért Ábel Anita sem tétlenkedik: egy tizennégy és fél éves kamaszlányt el kell látni finomságokkal nap mint nap.
– Őszinte leszek, belőlem hiányzik a főzésben a kreativitás. Ritkán térek el a megszokottól, az anyukám és a nagymamám által megismert recepteket tudom megfelelően prezentálni. Nem kísérletezem, de csodálom azt, aki ezt megteszi, akár sztárséf, akár az amatőr cukrászporondon próbál helytállni. A kreativitás elengedhetetlen eleme az alkotásnak. A műsorunkban, az Ide süss!-ben is menet közben kell gondolkodni; ha nem sikerült valami, azonnal újra kell tervezni.
Mi hétvégente érünk rá főzni, zömében Roberto feladata ez, én inkább a keze alá dolgozom, míg a sütemények készítése anyukám reszortja.
Néha Luca lányom is besegít. Ő inkább főkóstoló, szereti a finom falatokat, de egyáltalán nem válogatós, és olykor ő is kísérletezik a konyhában – árulta el.
Anitáéknál a ház rendezése és a kerti munkák lesznek a fő programok az idei ünnepen, de azért a finom fogások sem maradnak el.
– Lesznek hagyományos ételek, nem hiányozhat az asztalról a sonka és a tojás, de nemrég voltunk Olaszországban, ahol tart a spárgaszezon, ezért gyorsan betáraztunk belőle. Abból készül majd az előételünk, spárga főtt tojással, olívaolajjal és balzsamecettel kiegészülve. Nem lesz nagy vendégsereg, a szűk családdal ünneplünk, de szerintem ahhoz nem is kell külön alkalom, hogy együtt lehessünk a szeretteinkkel. Luca örül a tavaszi szünetnek, végre lesz alkalma hosszabban találkozni a barátaival.
Ide süss! – Húsvéti kihívás címen fut a VIASAT3 csatornán a gasztroműsor új évada, megszokott színvonalon, ismerős stábbal, ám természetesen új versenyzőkkel.
– A mi feladatunk Sass Dani műsorvezetőtársammal az is, hogy lelkileg segítsük a versenyzőket, mert nincs egyszerű dolguk, mondjuk egy óra alatt egy húsvéti kalács sütése még egy profi számára is nagy kihívás – mondta Anita.
A cukrászversenyben a tét sem kicsi: kétszer egymillió forint, aminek a fele a fődíj, fele pedig a győztes által karitatív célra felajánlható összeg.
– A drámai pillanatok mellett a vidámság jellemzi a műsort, itt nincs kiabálás, ledorongolás, ez egy kedves vetélkedő, családias hangulatban vettük fel egy sátor-stúdióban – ecsetelte Anita.